Kultūras ziņas

Skatāma Ivara Drulles izstāde "Sevišķi svinīgs vakars"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Iepazīstina skolēnus ar Klāva Elsberga daiļradi

Mūziķi radījuši videostāstu, kas skolēnus iepazīstina ar Klāva Elsberga daiļradi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apvienība "Liepaja Music Orchestra" un jaunā dziedātāja Tipa jeb Tabita Balode klausītāju vērtējumam nodevuši dziesmu "Es klusi" ar Klāva Elsberga dzeju. Tā ir daļa no projekta, kas veidots, lai atraktīvā veidā iepazīstinātu skolēnus ar izcilā dzejnieka daiļradi.

"Liepaja Music Orchestra" jau saņēmuši daudz labu atsauksmju par programmas "Latvijas skolas soma" vajadzībām veidoto Eduardam Veidenbaumam veltīto videostāstu, un tagad tāds tapis arī par Klāvu Elsbergu – mazāk uzsverot biogrāfijas faktus, bet mēģinot skolu jaunatni ieinteresēt par dzejnieka daiļradi.

"Liepaja Music" projektu vadītāja Irita Kalēja atzīst: "Tā ideja ļoti labi strādā, jo tas ir atšķirīgs materiāls no tā, ko skolotāji māca mācību stundu laikā. Tas ir savādāks nekā uzrakstīts kādā mācību grāmatā, jo Elsberga videostāsts bāzēts tikai uz viņa rakstītajām vēstulēm, kas pauž attiecīgā mirkļa emocijas, sajūtas, un tas rosina domāt, analizēt."

Jau strādājot pie videostāsta, veidotājiem radusies vēlme tajā iekļautās dziesmas kā atsevišķus videoklipus nodot arī plašākas publikas, ne tikai skolēnu uzmanībai. Kā pirmais pie klausītājiem vietnēs "Youtube" un "Spotify" nonācis jaunās dziedātājas Tipas un "Liepaja Music Orchestra" kopdarbs "Es klusi".

" Man likās, ka tam jābūt kaut kam statiskam, nedaudz satrauktam, iekš sevis dziļam, līdz ar to tā melodija arī ir statiska, viņa "neiet pa gaisiem"," skaidro Tipa.

Šogad tiek plānots klausītāju vērtējumam nodot arī minētajā videostāstā iekļautu dziesmu repera Ozola izpildījumā, skaidro apvienības "Liepaja Music Orchestra" mākslinieciskais vadītājs Jānis Ivuškāns: "Uz Ozolu "krita izvēle", jo šis materiāls domāts vairāk vidusskolai. Ir jauna elpa hiphopa mūzikai Latvijā, līdz ar to Ozols ir vārds numur viens, kas saistīts ar hiphopu. Bijām ļoti priecīgi, ka viņš piekrita sadarboties. Tabitu izvēlējāmies, jo viņa ir viena no spilgtākajām Liepājas jaunajām mūziķēm, kas uzsāk savu ceļu popmūzikā, un šie skaņdarbi ir ļoti piemēroti viņai."

"Liepaja Music Orchestra" dalību programmā "Latvijas skolas soma" plāno turpināt ar vēl kāda muzikāla videostāsta veidošanu, taču, vai tas būs par kādu latviešu dzejnieku vai citu kultūras personību, pagaidām netiek atklāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti