Mežotnes pilī koncerts «Ielūdz Pēteris Vasks. Vasara. Mežotne»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mazajā Mežotnes pilī sestdien skanēs pirmatskaņojumi Santas Ratnieces dziesmai ar Imanta Ziedoņa vārdiem „Es mīlu mazo, smalko lietu”, kā arī Pētera Plakida diptihs ar Ojāra Vācieša vārdiem „Dziesmiņa par vieglu elpu” un „Trakās kamanas”.

Līdzās jaundarbiem, Pētera Vaska fonda rīkotajā mūzikas koncertā „Ielūdz Pēteris Vasks. Vasara. Mežotne” skanēs arī Jāzepa Vītola un Jāņa Mediņa kompozīcijas.

Šogad izdomājām, ka vajag vokālo mūziku. Mums, kā zināms, šogad ir divu dižu latviešu dzejnieku apaļas dzimšanas dienas. Pasūtot jaunus skaņdarbus, tā doma bija, ka tie varētu būt saistīti ar Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzimšanas dienām,” koncerta būtību skaidro Vasks.

Viņš norāda, ka līdz šim publika allaž ir bijusi atsaucīga un bagātīgi apmeklējusi šo pasākumu.

Koncertā muzicēs "Lielās mūzikas balvas 2012" nominate kategorijā "Par izcilu interpretāciju" soprāns Liene Kinča, flautiste Dita Krenberga, čellists Ēriks Kiršfelds, pianists un komponists Pēteris Plakidis.

No jūnija līdz septembrim Mazā Mežotnes pils aicina klausītājus muzikālā ceļojumā - no baroka meistardarbiem līdz Džonam Keidžam un džeza mūzikai, kā arī piedāvā vienreizēju iespēju baudīt latviešu kamermūzikas pirmatskaņojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti