Londonā ar izsoli atzīmē popkultūras simtgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Izsoļu nams "Christie's" ir noteicis popkultūras vecumu – tie ir precīzi simts gadi. Iespējams gan, ka šis skaitlis ir nedaudz pievilkts aiz matiem, lai piesaistītu pircēju uzmanību, un arī izsolāmo priekšmetu skaits ir tieši simts. Ekspertu atlasītos populārās kultūras simbolus var aplūkot un iegādāties katrs, arī nebraucot uz Londonu, jo izsole notiek internetā.

Izsolāmo priekšmetu klāstā ietilpst gan apģērbi, gan fotogrāfijas un mākslas darbi, gan mūzikas instrumenti, kā, piemēram, šī Luija Ārmstronga trompete ar papildus uzgali.

Izsoles lielākie lepnumi ir trīs –modes namā "Givenchie" darinātā kleita, ko Odrija Hepberna nēsāja filmā "Tveice Parīzē". Viņai blakus Lūka Skaivokera tērps no pašas pirmās "Zvaigžņu karu" filmas un, tā kā kostīmi no šīm filmām tirgū parādās ļoti reti, tā vērtība ir 20 – 30 tūkstoši mārciņu. Turpretī dizainera un režisora Toma Forda radītajam uzvalkam, kurā  Daniels Kreigs spēlēja Džeimsu Bondu, norādītā sākumcena ir no 8iem līdz 12it tūkstošiem mārciņu.

Līdzās Endija Vorhola darbiem Žana Pola Gotjē darinātā vakarkleita, ar kuru vēl nesen defilējusi Lady Gaga; par deviņdesmito gadu modes tipiskumu liecina Britnijas Spīrsas un Madonnas skatuves tērpi. Savukārt šim fotogrāfa Terija O Nīla uzņēmumam ar grupu "The Beatles" blakus izstādīti dziesmu teksti, kurus rakstījis Fredijs Merkūrijs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti