Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs: Rundālē katrs skaņdarbs skan citādi – uzzied un atveras

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Turpinās mūzikas festivāls „Liepājas vasara”, kas šajā nedēļas nogalē izskanēs gan koncertzālē „Lielais  dzintars”,  gan Rundāles pilī sestdien 10. augustā. Klausītājiem Liepājā un Rundālē būs iespēja baudīt Mocarta, Vēbera, Debisī un Mendelszona skaņdarbus Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā. 

Rundālē programma būs plašāka, piedāvājot arī koncertu naksnīgajā Rožu dārzā. 

Vienlaikus muzikālajiem notikumiem Rundālē varēs ieklausīties sarunā par baudu un pienākumu, kurā piedalīsies bijušais pils direktors Imants Lancmanis un arī  muzikologs, Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumu vadītājs, filozofijas doktors, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesors Igors Šuvajevs.

Uldis Lipskis
00:00 / 01:04
Lejuplādēt
 “Mēs braucam uz Rundāli ar lielu prieku, jo mēs veicam lielāko ceļa daļu tuvāk saviem Rīgas faniem, un viņi savukārt piebrauc tur netālu no Rīgas uz Rundāli. Šī vide iedvesmo gan mūziķus, gan klausītājus, katrs skaņdarbs skan pilnīgi citādi  “Lielajā dzintarā” un Rundālē, viņš tur it kā uzzied, atveras daudz vairāk,”  Latvijas Radio stāstīja Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

“Mūsu rokraksts Rundālē ir, var teikt, ar tādu minimālu komercijas klātbūtni, mēs necenšamies piesaistīt milzīgas cilvēku masas, mēs necenšamies piepildīt pilnu, pilnu Rundāles dārzu ar klausītājiem. Mēs gribam, lai tas paliek tajā pils atmosfērā, kad šajā skaistajā vidē bauda tīrus, ļoti skaistus mākslas notikumus,” sacīja Lipskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti