«Lielajā dzintarā» skanēs Vācieša un Ziedoņa dzeja mūzikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava klausītājus aicina baudīt latviešu dzejnieku – Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa – dzeju mūzikā. Koncerts notiks Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” sestdien, 5. oktobrī, informē organizatori.

Koncertā skanēs Imanta Kalniņa mūzika ar Imanta Ziedoņa vārdiem un komponista Artura Maskata skaņdarbi ar Ojāra Vācieša vārdiem.

“Koncerta programma veidota kā divu Latvijas Radio kora koncertprogrammu esence un būs īstens baudījums ikvienam latviešu kormūzikas un dzejas vērtību cienītājam,” sola organizatori. Programmā "Imants un Ziedonis" iekļauta Imanta Kalniņa mūzika ar Imanta Ziedoņa tekstiem, kā arī paša  dzejnieka balss ierakstiem – dzejoļu lasījumiem. Savukārt programma “Vācietis. Klavierkoncerts” ir suminājums Ojāra Vācieša kultūras mantojumam komponista Artura Maskata dziesmās.

“Ojārs Vācietis ir vienīgais dzejnieks, kas iet caur visu manu dzīvi. Ne tikai laiks un citi cilvēki, arī es pats esmu mainījies, bet Vācietis ir palicis nemainīgs lielums,” paziņojumā medijiem norāda Maskats

Koncertā uzstāsies Latvijas Radio koris tā mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā, pie klavierēm – Dace Kļava un Mārtiņš Zilberts, akordeonu spēlēs Artūrs Noviks, bet kontrabasu – Mārcis Lipskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti