Latvijas Radio kora solistu grupa Rīgas Domā sniegs koncertu «Sola fide»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Svētdien, 5.maijā, plkst.19 Rīgas Domā notiks Latvijas Radio kora solistu grupas koncerts "Sola fide" ("Vienīgi ticība"). Koncverts notiks jaunā diriģenta Pētera Vaickovska vadībā, informēja tā organizatori.

Koncertā "Sola fide" izskanēs viduslaiku himnas - laudas, renesanses laika komponista Džona Tavernera mesa un mūsdienu skaņražu Arvo Perta un Gevina Braiersa darbi.

Koncerta programmā iekļauti pazīstamā igauņu skaņraža Arvo Perta opusi Annum per annum, The Beatitudes ērģelēm un korim, kā arī cikls ērģelēm Trivium un mazāk atskaņotā mūsdienu angļu komponista Gevina Braiersa skaņdarbi On Photography korim, ērģelēm un klavierēm un Lauda 22 korim a cappella.

Kā skaidroja koncerta organizatori, iekļautie darbi vedināja atklāt jaunā garīguma saknes. Viduslaiku un renesanses laikā radītā mūzika ir atstājusi ļoti spēcīgas tradīcijas, tieši tādēļ šo koncertprogrammu caurvij 13.-14.gadsimta anonīmu komponistu garīgās himnas jeb laudas un 16.gadsimta angļu lielmeistara Džona Tavernera Western Wind Mass korim a cappella, pārstāvot renesanses laika centrālo žanru - mesu.

Koncertā piedalīsies Latvijas Radio kora solistu grupa, ērģelniece Ilze Reine un pianiste Dace Kļava. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti