Latvijas Radio bigbends un Raimonds Pauls tiekas mūzikā ar Imanta Ziedoņa vārdiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

11. augustā Dzintaru koncertzālē skanēs Raimonda Paula mūzika, kas tapusi 1960. un 1970. gados. Koncertprogrammā “Un vairāk par mirkli mums neiegūt” uz skatuves satiksies Latvijas Radio bigbends, Raimonds Pauls, dziedātāji Dināra Rudāne un Daumants Kalniņš, informēja “Latvijas koncertu” pārstāvji.

Koncertā Latvijas Radio bigbenda, Dināras Rudānes un Daumanta Kalniņa izpildījumā no jauna atdzims Paula dziesmu cikls ar Imanta Ziedoņa vārdiem, no kura populārākās ir melodijas “Nenes zvaigznes istabā”, “Lapsenes nāve”, “Cher ami” un citas. “Maestro daiļrade no šī laika man personīgi ir īpaši tuva. Dziesmu cikls ar Imanta Ziedoņa vārdiem noteikti ir ļoti, ļoti spilgts piemērs no šī perioda. Vēl jo īpašāku to padara tas, ka dziesmas bigbenda skaņās tālajos 70. gados ir ietērpis Gunārs Rozenbergs, un šeit arī viņa aranžētāja talants parādās ļoti spilgti,” teic Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags.

Koncertā  izskanēs arī instrumentālās svītas “Kalnu skices”, “Iespaidi”, “Dienvidu akvareļi” un “Melnās krāsas”. Pirms vairākām desmitgadēm Latvijas Radio 1. studijā tās ieskaņoja Raimonda Paula trio, bet šī gada sākumā Latvijas Radio bigbends tām piešķīra jaunu skanējumu, ko klausītājiem būs iespēja dzirdēt klātienē. Arī ieskaņojums vinila formātā jau pavisam drīz būs pieejams klausītājiem, to izdod ierakstu nams “Jersika Records”.

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti