Kultūras ziņas

Zaķusalas TV tornis tiek rekonstruēts

Kultūras ziņas

Jauno festivālu atklāj Bavārijas orķestris

Laima Vaikule aicina uz randiņu Jūrmalā

Laima Vaikule jau piekto gadu aicina uz randiņu Jūrmalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau 18. jūlija vakarā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē savus dziedošos draugus un paziņas uz tikšanos starptautiskajā mūzikas festivālā “Laima Rendezvous Jūrmala” jau piekto gadu aicinās Laima Vaikule. Četrus vakarus uz kūrortpilsētas galvenās skatuves uzstāsies 40 mākslinieku no 14 valstīm. Viņu vidū gan viesi no ārzemēm, gan pašmāju zināmākie solisti. Dienu pirms festivāla atklāšanas Dzintaru koncertzālē valdīja satraukta priekšdarbu un mēģinājumu atmosfēra.

Jau piekto gadu jūlija nogalē Dzintaru koncertzāli ieņem viens no vērienīgākajiem Jūrmalā, dziedātājas Laimas Vaikules populārās mūzikas festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala”. Lai arī tā rīkotājiem netrūkst pieredzes, festivāla saimniece ir uztraukusies.

“Uztraukums ir tāpēc, ka viss ir savādāk. Cita skatuve, savādāk muzikanti sēž, skaņa pavisam cita. Mums muzikanti ar austiņām strādā. Pavisam savādāk tagad viss notiek,” satraukumu pauž Vaikule, atzīstot, ka ir jauns izaicinājums. “Redzēsim ar ko tas beigsies.”

Jaunie, daudzsološie, kā arī jau sen zināmie un atpazīstamie dziedātāji uzstāsies četrus vakarus. Festivāla rīkotāji sola negaidītus duetus un trio. Lai apgūtu jauno programmu, daudzi no mūziķiem Jūrmalā mēģina jau divas nedēļas.

“Mēs esam mēģinājuši divas nedēļas katru dienu. Nebija iespējas pat peldēties jūrā un sauļoties. Tas nekas. Dzirdējām un iepazinām viens otru,” atklāj dziedātājs Uku Suviste no Igaunijas.

“Šeit ir daudzas tikšanās, rodas daudz lielisku stāstu, kas uzsāk savu dzīvi. Tas nav vienkārši, ka atbraucam un pavadām laiku kopā. Mēs šeit uzkrājam emocijas, lai būtu ko pastāstīt no skatuves jums,” – tā dziedātāja Nino Katamadze no Gruzijas.

Savukārt dziedātājs Andris Ērglis uzsver, ka mācīšoties “līdz pat mūža galam un šī būs atkal kārtēja skola”, kurā viņš varēs mācīties saviem koncertiem un savai nākotnei.

Kopš Krievijas māksliniekus un tūristus pulcējošais festivāls “Jaunais vilnis” pārcēlies uz citu pludmali, tagad Laimas festivāls raisa pastiprinātu žurnālistu un kūrortpilsētas aprindu ainiņu apskatnieku  interesi. Arī vakardienas mēģinājuma norisi iemūžināt bija ieradies krietns interesentu pulciņš.

“Kad visi runā par to konkurences garu, ekstremālās situācijās konkurences gars visiem pazūd un visi ir draudzīgi, un visi ir vienkopus saliedējušies, lai strādātu uz rezultātu, jo rezultāts ir visu cilvēku darbs šajā festivālā,” norāda žurnāliste Maija Silova.

Festivāla “Laima Rendezvous Jūrmala” koncertus tiešraidē no Dzintaru koncertzāles arī šogad translēs Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Izraēlas un Azerbaidžānas televīzijas kanāli, nodrošinot aptuveni 100 miljonu skatītāju auditoriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti