«Labā dabā» - «The Fall», «The Sound Poets», «Dzelzs vilks», «Auļi», «Aurora»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Festivāla "Laba daba" rīkotāji izziņojuši pirmos māksliniekus, kuru vidū britu grupa "The Fall", vācieši "Ngoma Africa Band", kā arī pašmāju mūzikas apvienības "Auļi", "Dzelzs vilks", "Pienvedēja piedzīvojumi", "The Sound Poets", "Aurora", "Oranžās brīvdienas", "Green Novice".

Starptautiskais mūzikas festivāls "Laba daba" norisināsies no 31.jūlija līdz 2.augustam Līgatnes pagasta "Ratniekos". Mākslinieki šogad uzstāsies uz piecām festivāla skatuvēm.

Festivāla rīkotāji sola piedāvāt plašu mūziķu un dīdžeju klāstu, aptverot daudzus mūzikas novirzienus - no ska un regeja līdz rokmūzikai, no folk un pasaules mūzikai līdz dažādu stilu dīdžeju priekšnesumiem.

Kā vieni no festivāla galvenajiem ārvalstu viesiem minama kulta grupa "The Fall" no Lielbritānijas, kuras pirmsākumi meklējami septiņdesmito gadu punk skatuvē, taču, regulāri mainoties grupas sastāvam, mainījies arī tās skanējums, ansamblim spēlējoties ar "post-punk" skaņām, eksperimentāliem ģitāru rifiem. Slavenais mūzikas apskatnieks un radio dīdžejs Džons Pīls saka: "Viņi katru reizi skan citādi, līdz ar to viņi nekad nemainās."

"Labā dabā" uzstāsies arī afrikāņu mūzikas grupa "Ngoma Africa Band" no Vācijas, "Nucleus Roots" un "Subhumans" no Lielbritānijas, "The Angelcy" no Izraēlas un elektroniskās mūzikas grupa "Digital Digital" no Igaunijas.

Šobrīd dalību festivālā apstiprinājušas pirmās pašmāju mūzikas apvienības: "Auļi", "Dzelzs vilks", "Pienvedēja piedzīvojumi", "The Sound Poets", "Rīgas modes", "Green Novice" ar īpaši festivālam sagatavotu akustisko programmu, "Samba De Riga", "Hipstokrātija", "Rebel Riot", "Aurora" ar vienu no saviem pēdējiem koncertiem, "The Pink Elephant", "Pcholi", "Alis P", "Skandinieki", par "Labas dabas" tradīciju kļuvušais perkusionists Nils Īle ar ansambli "Afro Ambient", "Oranžās brīvdienas", "Sus dungo", "Krampis", "Marta migla", "Inokentijs Mārpls", Roberts Gobziņš un "Resnie putni" ar īpašu programmu bērniem un grupa "S.I.L.S.", kurai šis būs pirmais atkalapvienošanās koncerts pēc darbības pārtraukšanas pirms vairākiem gadiem.

Mūziķu saraksts tiek papildināts, norāda festivāla rīkotāji. Tiek gaidīts apstiprinājums no citiem ārvalstu māksliniekiem, par kuriem informācija sekos.

Aktīvi norisinoties arī darbs pie dīdžeju saraksta veidošanas. Kopumā šogad varēs dzirdēt vairāk nekā 60 mūziķus, dīdžejus un apvienības.

Tāpat šī gada festivālā plānoti vairāki jaunumi, kuru dēļ nedaudz tiek celtas festivāla biļešu cenas. Kā piemērus šobrīd var minēt satiksmes organizācijas izmaiņas, kas paredz vienvirziena iebraukšanu festivālā, kā arī papildus uzkopšanas servisa pakalpojumus un citus jaunumus, kas atpūtu festivāla viesiem padarīšot vēl komfortablāku un patīkamāku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti