Koris «Latvija» piedalīsies Marisa Jansona koncertos Krievijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts Akadēmiskais koris (VAK) "Latvija" piedalīsies Amsterdamas Karaliskā "Concertgebouw" orķestra un diriģenta Marisa Jansona koncertos Krievija, lsm.lv informē kora pārstāvji.

Visa muzikālā pasaule šajā gadā atzīmē Marisa Jansona 70.jubileju, kā arī viņa vadītais Amsterdamas Karaliskais "Concertgebouw" orķestris šogad svin savu 125. gadskārtu. Par godu šiem notikumiem orķestris organizē plašu vispasaules koncertturneju visa gada garumā.  Koncerti jau notikuši Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Eiropā un Austrālijā.

8. novembrī Sanktpēterburgas filharmonijā un 10. novembrī Maskavā, P. Čaikovska koncertzālē "Concertgebouw" orķestris Marisa Jansona vadībā atskaņos Gustava Mālera 2. simfoniju, kuras atskaņojumā piedalīsies arī  Valsts Akadēmiskais koris „Latvija".

"Mums ir liels prieks, ka saņēmām uzaicinājumu piedalīties izcilā projektā. Būt daļai no "Concertgebouw" orķestra pasaules turnejā iesaistītiem māksliniekiem jau ir pagodinoši, bet īpaši godpilns ir Marisa Jansona ielūgums uz sadarbību Sanktpēterburgā. Šajā pilsētā diriģenta spožais talants ieguva izglītību, piedzīvoja izaugsmi un slavas gājuma sākumu, un joprojām Sanktpēterburgā ir maestro mājas," norāda kora direktors Māris Ošlejs.

VAK „Latvija" ar Marisu Jansonu un Amsterdamas Karalisko "Concertgebouw" orķestri ir sadarbojies 2011.gadā, kad martā Amsterdamā, "Concertgebouw" zālē divos koncertos tika atskaņota vērienīgā Mālera 8.simfonija.  Ir  izdots arī šī koncerta ieraksts kompaktdiska un blu-ray formātā.

Mariss Jansons vada Amsterdamas Karalisko "Concertgebouw" orķestri kopš 2004.gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti