Koris «Kamēr...» dodas tūrē uz Filipīnām, Taivānu un Ķīnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Titulētais jauniešu koris "Kamēr...", kas šogad atzīmē 25 gadu pastāvēšanas jubileju, kolektīva mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā devies koncertturnejā uz Āzijas valstīm.

Jānis Liepiņš par gaidāmo tūri stāsta: "Āzijas reģions ir ļoti aktīvs un redzams kormūzikas arēnā, ko apliecina gan šo valstu kolektīvu regulārā piedalīšanās un arī lauru plūkšana dažādos starptautiskos konkursos Eiropā, gan arī daudzu starptautisku festivālu organizēšana savā reģionā.  Latvija kā Dziesmu svētku un koru kultūras valsts ar saviem sasniegumiem šajā nozarē patiešām var lepoties, un mūs par to pozitīvā nozīmē apskauž visā pasaulē. Esam priecīgi un pagodināti, ka tieši mūs uzaicināja būt par Baltijas koru kultūras vēstnešiem trīs lieliski festivāli. Tā ir iespēja bagātināties no šo valstu koru kultūras tradīcijām, bet pirmkārt un galvenokārt par savu misiju uzskatām iepazīstināt plašāku klausītāju loku ar kormūzikas pērlēm, ko radījuši mūsu reģiona komponisti. Turklāt koris "Kamēr..." pēdējo reizi uz Āzijas pusi ceļojis gandrīz pirms desmit gadiem, kad 2006.gadā plūca laurus Pasaules koru olimpiādē Ksjamenā Ķīnā, tāpēc priecāsimies par iespēju atkal pēc tik ilga pārtraukuma ceļot uz Austrumiem."

Tūres laikā paredzēts viesoties trīs valstīs, piedalīties trīs festivālos un meistarklasēs iepazīstināt ar Latvijas un Baltijas kora mūziku. Koncertos koris izpildīs Ērika Ešenvalda, Pētera Vaska, Arvo Pērta, Pētera Plakida un citu komponistu oriģināldarbus, kā arī latviešu tautasdziesmas no projekta "Amber songs" dažādu valstu komponistu apdarēs.

Vispirms "Kamēr..." viesosies Filipīnās, kur piedalīsies Andrea Ofilada Veneracion Starptautiskajā koru festivālā, kur diriģents Jānis Liepiņš strādā konkursa žūrijas sastāvā, bet koris festivāla izskaņā sniegs divdaļīgu koncertu nozīmīgākajā Filipīnu koncertzālē - Filipīnu Kultūras centrā.

Pēc Filipīnām "Kamēr..." dosies uz Taivānu, kur uzaicināts kā viens no īpašajiem dalībniekiem Taipejas Starptautiskajā koru festivālā. Šajā festivālā paredzēta kora uzstāšanās ne tikai galvaspilsētā Taipejā, kur gaidām trīs nozīmīgi koncerti un meistarklase, bet arī Chiayi un Taichun pilsētās, kuru klausītāji tiks iepazīstināti ar "Kamēr..." atskaņoto mūziku.

Tūres noslēgumā "Kamēr..." viesosies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, kur uzstāsies Nacionālajā izpildītājmākslu centrā šīs organizācijas Augusta koru festivālā, sniedzot divdaļīgu koncertu un izpildot Baltijas kormūzikas programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti