Rīta Panorāma

Intervija ar politiskās apvienības Attīstībai/Par līdzpriekšsēdētāju Danielu Pavļutu.

Rīta Panorāma

Sākusies animācijas filmas "Lote un pazudušie pūķi" ieskaņošana

Koris "Juventus", DJ Rudd un stīgu nonets aicina uz koncertu "Atmo[sfēras]"

Koris «Juventus», DJ Rudd un stīgu nonets aicina uz koncertu «Atmo[sfēras]»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

26. oktobrī plkst. 20.00 Latvijas Universitātes jauktais koris “Juventus” aicina klausītājus uz koncertu “Atmo[sfēras]” Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Šajā koncertā korim pievienosies DJ Rudd un stīgu nonets.

Koris “Juventus” pēc aizvadītas krāšņas sezonas, kurā koru konkursa finālā “Dziesmu kari” jaukto koru kategorijā ieguvis 3.vietu, triumfējis starptautiskajā koru konkursā “Mundus Cantat Sopot”, kā arī piedalījies virknē Latvijas simtgadei veltīto pasākumu, uzsācis spraigu darbu jaunajā sezonā, informēja “Juventus” pārstāvji. 

Pirmais nozīmīgais pieturas punkts šajā darba cēlienā ir koncerts, kurā izskanēs jau 2017./2018. gada sezonā “Juventus” atskaņotā maģiskā Olas Jeilo (Ola Gjeilo) “Saullēkta mesa” (“Sunrise mass”), kā arī vairāki Raimonda Tigula  skaņdarbi. 

“Juventus” mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons par koncertu stāsta: ““Saullēkta mesa” bija kora pagājušās sezonas lielākais atskaņotais darbs, kuru kopā arī stīgu nonetu izlēmām “izvest” no Rīgas. Ar šo darbu viesojāmies Madonā un Nīgrandē. Koris šo skaņdarbu ļoti iemīļoja un vēlējās to atskaņot vēl, tāpēc šajā sezonā izlēmām, ka vēlamies arī ar saviem klausītājiem Rīgā dalīties šajā skaistajā mūzikā. Ap “Saullēkta mesu” ļoti organiski iederējās arī vairāki Raimonda Tigula skaņdarbi, kuri koncertam sniegs latviskākas, pazīstamākas skaņas. Papildus pēc 2015. gada sadarbības ar DJ Rudd (Rūdolfs Budze) arī bija sajūta, ka kopā ar šo mūziķi mums ir vēl kas sakāms. Tā ir radies koncerts “Atmo[sfēras]”, apvienojot kora un stīgu instrumentu skanējumu ar elektroniskās mūzikas elementiem. Man ir liela pārliecība, ka 26. oktobrī, satiekoties vairākām mūzikas jomām, kas ikdienā ir blakus, bet daudz retāk kopā, klausītājiem un arī mums pašiem būs iespēja piedzīvot ko ļoti skaistu un pārsteidzošu.”

DJ Rudd savukārt par gaidāmo koncertu saka: “Iepriekš esmu sadarbojies ar “Juventus” strādājot pie Dona albuma “Varanasi”, kā arī kopīgi uzstājoties “Pavasars nakts koncertā” 2015. gadā. Tā vienmēr bijusi patīkama pieredze, kas vienlaikus arī liek un ļauj izkāpt no ikdienas popmūzikas un paplašināt muzikālo redzesloku”.

Koncerta sākums plkst. 20.00. Ieeja koncertā par ziedojumiem kora braucienam uz Starptautisko koru simpoziju Džežu (Jeju) salā 2019.gada februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti