Koncertzāles «Latvija» mākslinieciskais vadītājs: Ceļš ir uzsākts pareizi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aizvadījusi vairākus desmitus pašu organizēto koncertu un līdz šim uzņemot 24 tūkstošus klausītāju, jaunākā no reģionālajām koncertzālēm – koncertzāle ''Latvija'' Ventspilī – sagaidījusi pirmo gadadienu. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem un ņemot vērā visus ierobežojumus, ventspilnieki nolēmuši šo faktu atzīmēt trīs vakarus pēc kārtas, klausītājiem solot līdz šim neierastu klausīšanās pieredzi.

Saulainās bērnības vietā – pirmais gads koncertzālei “Latvija” izaicinājumiem bagāts. Pandēmijas dēļ vismaz mēnesi skatuve piedzīvoja pilnīgu klusumu. Tomēr koncertzāles komanda rokas nenolaida un kurzemnieku lepnumā no ambīcijām nav atteikusies.

“Man liekas, ka ceļš ir uzsākts pareizi,  neatkarīgi no tā, ka tie mēneši to ceļu ir darījuši varbūt nedaudz tādu bedraināku,” uzskata koncertzāles “Latvija” mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

“Tas, ka programmu cenšamies par varītēm veidot ambiciozu, tad tā tas ir un ir neatkarīgi no ēkas nosaukuma uzliktās slodzes. Un darīsim visu iespējamo, lai tas tā arī turpinātos par spīti laikam, kurā esam šobrīd iemesti un nezinām, kad izķepurosimies,” viņš pastāstīja.  

Iepriekš pieredzētā duna koncertzālē tik drīz droši vien neatgriezīsies, taču ārpusē – ap to darba dienas pievakarē dzīvības netrūkst, un tā ienesusi daudz izmaiņu pilsētas vaibstos.

Pirmās koncertzāles dzimšanas dienas svinību ideja jau bija noformulēta gada sākumā, taču nācās pielāgot pandēmijas diktētajiem apstākļiem. Rezultātā tapis koncerts-performance “Viens”, kuras radošās koncepcijas autori ir vizuālo mākslinieku tandēms Krista un Reinis Dzudzilo. Viņu iecerē klausītāji piedzīvos ceļojumu komponista Dariusa Mijo sešās simfonijās, iepazīs atsevišķi katra instrumenta balsi un ieskatīsies līdz šim neredzētās koncertzāles telpās. Savukārt koncerta otrajā daļā pieredzēs, kā visas instrumentu balsis skan vienkopus.

“Tas, kā ir izdevies sagrupēties un kādus spēkus piesaistīt viena gada jubilejai šī brīža apstākļos – jau tagad esmu diezgan gandarīts un jūtu, ka tas būs piedzīvojums gan apmeklētājiem, gan mums pašiem, kuri kolektīvā ar mazliet trīcošu sirdi un pacilājumu grib atzīmēt to gadskārtu,” uzsvēra Magone.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti