Klāt mūzikas zvaigžņu festivāls Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šovakar koncertzālē „Lielais dzintars” sāksies 27. starptautiskais zvaigžņu festivāls, kuru tradicionāli organizē Liepājas Simfoniskais orķestris. Līdz pat 16. martam divu nedēļu garumā izskanēs pieci izcili koncerti, kas līdzās orķestra skanējumam mūzikas baudītājus iepriecinās ar pasaulslavenā čellista Miša Maiska, talantīgā pianista Vestarda Šimkus, spožā igauņu diriģenta Risto Josta, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga", Valsts akadēmiskā kora "Latvija", kā arī citu zvaigžņu uzstāšanos.

Klāt mūzikas zvaigžņu festivāls Liepājā
00:00 / 03:33
Lejuplādēt

Starptautiskais zvaigžņu festivāls ir viens no lielākajiem gada notikumiem koncertzālē „Lielais dzintars”, uzsver koncertzāles vadītājs Timurs Tomsons. Festivāls notiek labā laikā, kad tuvojas pavasaris, turklāt festivāla programma ir ne tikai smalka un gaumīga, bet arī interesenta, saka Tomsons, īpaši izceļot ''Sinfonietta Rīga'' programmu un orķestra kvalitāti, kas ir ''viena no spožākajām visā festivāla laikā''. Tomsons ir pārliecināts, šī mūzika aizraus jebkuru klausītāju.

Ar nepacietību tiek gaidīts atklāšanas koncerts 9. martā, kur uz skatuves kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri uzstāsies pasaulslavenais čellists Miša Maiskis, kurš ir dzimis Rīgā, tagad Izraēlas pilsonis. Par muzikālo notikumu, kuru tiešraidē varēs klausīties arī radio ''Klasika'' ēterā, vairāk stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra direktors Uldis Lipskis:

''Maiskis muzicēs ar diriģentu Gintaru Rinkeviču, spēlēs programmu, kas jau skanējusi daudzās pasaules valstīs – Čaikovska Rokoko variācijas un Respīgi Adagio un variācijas. Maestro diriģēs arī Pētera Čaikovska Pirmo simfoniju, kas ir krievu mūzikas literatūrā vispār pirmā simfonija, Čaikovskim pirmā, kurā jau atklājas viņa spēks, varēšana, melodiķa talants un dziļš patiess romantisms.''

Zvaigžņu festivālā ne pirmo reizi Liepājā uzstāsies pianists Vestards Šimkus, šoreiz skaistā, intīmā atmosfērā Kamerzālē. ''Mums bija svarīgi dot viņam tādu ciešāku saskari ar publiku un publikai dot iespēju viņa talantu izbaudīt smalkākās niansēs, kam arī tā zāle domāta,'' saka Lipskis.

Viens no spožākajiem koncertiem, kas pārsteigs klausītājus, būs 16. marta noslēguma koncerts. Skanēs Eduarda Elgāra oratorija "Gerontija sapnis”, to atskaņot piedāvājis uzaicinātais igauņu diriģents Risto Josts.

''Tas ir lielformāta darbs – ar kori, ar simfonisko orķestri. Vokāli simfoniskais žanrs vispār šajā zālē skan vislabāk - nav Latvijā tādas zāles, kurā tas skanētu tā, kā pie mums,'' saka Timurs Tomsons.

Līdzās festivāla muzikālajai programmai koncertzālē „Lielais dzintars” būs redzama Liepājas fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa veidotā foto izstāde „Zvaigznes dzintarā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti