Rīta Panorāma

Baltijas ceļa 25.gadadienā dokumentālās filmas "Baltijas brīvības ceļš" pirmizrāde

Rīta Panorāma

"Liepājas metalurga" sāgas hronoloģija

Pie Brīvības pieminekļa notiks Baltijas ceļa gadadienai veltīts koncerts

Ķirsis: Baltijas ceļa atceres lielkoncerts apliecina Baltijas vienotības spēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Baltijas ceļa 25. gadadienai veltītā lielkoncerta galvenā ideja ir parādīt, ka Baltijas valstis tomēr var vienoties, lai panāktu to, kas mums visiem ir svarīgs, Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” norāda „Latvijas koncertu” valdes loceklis Guntars Ķirsis.

Kā iepriekš jau ziņots, lielkoncerts notiks 23.augustā pulksten 21 Brīvības pieminekļa Rīgā. Pasākums būs skatāms tiešraidē Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā un klausāms Latvijas Radio pirmajā programmā.

Šī koncerta galvenā ideja ir, protams,  parādīt mūsu Baltijas valstu vienotību, parādīt to, ka īstenībā ar tautas gudrību, ar nevardarbīgiem līdzekļiem, ar mūzikas un vienotības spēku var izdarīt ļoti lielas un būtiskas lietas,” skaidro Ķirsis.

Koncerta programmā iekļauti visu trīs Baltijas valstu komponistu skaņdarbi. Kā vēstīts,  koncertā piedalīsies trīs Baltijas valstu diriģenti - Māris Sirmais, Pauls Megi  un Modests Pitrens, katrs simboliski pārstāvot savu valsti, bet koncerta kodolu veidos Liepājas Simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris "Latvija".

Pasākumu apmeklēs Valsts prezidents Andris Bērziņš un trīs Baltijas valstu premjeri. Tiks nolasīti pārējo Baltijas valstu prezidentu apsveikumi.

Izskanēs trīs Baltijas valstu himnas un, protams, leģendārā Imanta Kalniņa Ceturtās simfonijas pirmā daļa, kas īstenībā izraisīja milzīgu sprādzienu tolaik sabiedrībā,” turpina Ķirsis.

Lielkoncertā skanēs arī Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa un Ulda Marhilēviča kompozīcijas, kā arī skaņdarbi, ko sarakstījuši Lietuvas un Igaunijas komponisti – Arvidas Malčus, Rokas Radzevičius, Villems Kaps un Tonis Megi.

Koncertu noslēgsim, trijās valodās dziedot „Atmostas Baltija” – Borisa Rezņika leģendāro dziesmu,” atklāj koncerta rīkotājs.

Koncerta scenogrāfiju, gaismu režiju un videoprojekcijas veido Māris Kalve, Mārtiņš Feldmanis un Didzis Jaunzems.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti