Kultūras ziņas

Mišas Maiska jubilejas koncerts dzimtenē

Kultūras ziņas

A. Hermanis aktieru atlasi salīdzina ar adopciju

Inese Galante uzstājas Kalnciema kvartālā

Kalnciema kvartālā izskanējis Ineses Galantes koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gatavojoties starptautiskajam vasaras festivālam “Summertime 2018 – aicina Inese Galante” šā gada augustā, festivāla patronese Inese Galante, spītējot lietum, vakar bezmaksas koncertā uzstājās Kalnciema kvartālā.

Tāpat arī viņas talanta cienītāji klausījās gan Galantes, gan mākslinieces īpašajā talantu konkursā atrasto potenciālo skatuves spīdekļu priekšnesumos.

Šī bija pirmā reize, kad operdziedātāja uzstājās Kalnciema kvartālā, tirdziņa gaisotnes un salijušā cilvēku pūļa ieskauta. Par savu šī brīža sūtību skatītāju iemīļotā dziedātāja uzskata palīdzēt jaunajiem talantiem, atbalstīt viņu radošo izaugsmi un sniegt pirmo uzstāšanās pieredzi. Viens no viņiem – jaunais solists Vadims Vakarjuks.

“Tā noteikti ir ārkārtīgi svarīga pieredze - dziedāt ar partneri, un man, kā jaunam iesācējam māksliniekam, ārkārtīga pieredze dziedāt ar dīvu, kas visu mūžu dziedājusi pazīstamākajos pasaules operas namos,” izjūtās dalījās Vakarjuks.

Jaunā akordeoniste Alise Siliņa no Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas atskaņoja Ričarda Galiano skaņdarbu “Tango Klodam”.

Siliņa pastāstīja, ka viņu iedvesmo dziļums un emocijas, ko sniedz klasiskā mūzika. Brīžiem tā esot tik emocionāla, ka acīs saskrien asaras. “Inese Galante dara brīnišķīgu darbu – viņa paņem jaunus mūziķus un uzliek viņus uz skatuves, kas mūsdienās ir ļoti nepieciešams. Kā gan citādāk jaunais mūziķis tiks uz skatuves?” piebilda Siliņa.

Starptautiskais vasaras festivāls “Sumertime 2018 – aicina Inese Galante” šogad skanēs Dzintaru koncertzālē no 9. līdz 15 augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti