Kultūras ziņas

"Baltais laukums" un baleta konkurss

Kultūras ziņas

"Tā saucamā mīlestība" – viena vakara stāsts

Dažādu žanru mūzika "Jūrmalas festivālā"

Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā skanēs Raimonda Paula populārākās dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jūrmalas festivāls allaž ir izskanējis ar košu un daudzpusīgu programmu. Šis gads nebūs izņēmums. Piecos koncertos skanēs gan akadēmiskā, gan populārā mūzika. Uz skatuves kāps Aleksandrs Antoņenko, Ksenija Sidorova, Iveta Apkalne un daudzi citi starptautiski atzīti mūziķi. Savukārt Raimonda Paula koncertā piedalīsies solisti, ar kuriem Maestro ir cieši sadarbojies. Festivāls sāksies 27. jūlijā un noritēs četras dienas.

Festivāls tiks atklāts ar Raimonda Paula koncertprogrammu, ko Maestro ir veidojis kopā ar spožām estrādes zvaigznēm – Intaru Busuli, Zigfrīdu Muktupāvelu, Laimu Vaikuli, Aiju Vītoliņu un daudziem citiem. Katrs no dziedātājiem izpildīšot savu vispopulārāko un nereti arī apnikušāko dziesmu. Tomēr tā būs labi pazīstama publikai. Koncerta nosaukums “Ceturtais vilnis”.

Raimonds Pauls skaidro: “Zem tā viļņa tagad ir pārāk daudz pārāk nopietnas situācijas, kas saistītas ar medicīnu. Mums draud ar kaut ko, ka atkal būs, būs, būs… Un es domāju, es nosaukšu viņu [koncertu], lai šoreiz tas vilnis nes smaidu un vieglumu, nevis atkal – trīcēs un drebēs, vai man špricēs tur kaut ko, vai man nešpricēs. Gribu vienkārši pasmaidīt.”

Jūrmalas festivālā izskanēs pieci koncerti. Skanēs par festivāla tradīciju kļuvušais Ivetas Apkalnes saullēkta koncerts. Ar soloprogrammu uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova. Koncertos muzicēs klaviermūzikas virtuoze Agnese Egliņa un sitaminstrumentālists Guntars Freibergs. Īpašā programmā skanēs Gustava Mālera monumentālais opuss “Dziesma par zemi”, kura solopartijas atskaņos mecosoprāns Zanda Švēde un tenors Aleksandrs Antoņenko.

Festivāla noslēgumā, 31. jūlijā, izskanēs nu jau par tradīciju kļuvušais koncerts “Dzimuši Latvijai”. Diemžēl šogad tas izpaliks bez Jauniešu simtgades orķestra, kurā  diriģenta Aināra Rubiķa vadībā tiek pulcināti talantīgākie Latvijas mūzikas skolu audzēkņi. Un tāpat festivālā nepiedalīsies mākslinieki no citām valstīm.

“Nekādā ziņā nav cietis festivāla kopējais mākslinieciskais līmenis, jo mūsu zvaigznes – tie ir pasaules līmeņa mūziķi,” teic Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis, piebilstot, ka aicināt ārzemju mūziķus esošajā situācijā ir risks.

Šogad Jūrmalas festivāls notiek septīto reizi. Un reizē tas atzīmē arī divas 85 gadu jubilejas. Vispirms – visa gada garumā mēs atzīmējam maestro Raimonda Paula dzimšanas dienu, un tāpat šogad savus 85 gadus atzīmē arī Dzintaru koncertzāle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti