Jūlijā notiks pirmais Operetes festivāls Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

18.jūlijā Ikšķilē, pilsētā, kas šogad atzīmē 830 gadu jubileju, norisināsies pirmais Operetes festivāls Latvijā, piedāvājot koncertus, muzikāli teatrālu uzvedumu bērniem un valšu vakaru.

Koncertos piedalīsies solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Dainis Skutelis, Jolanta Strikaite, dejotāji, orķestris un citi. Festivāla režisors ir Valdis Lūriņš, muzikālais vadītājs un diriģents - Guntars Bernāts.

"Pasaulē operetes festivāli ir ļoti populāri, tādi notiek arī tepat kaimiņvalstīs. Tādēļ esmu priecīga, ka Operetes festivāls beidzot notiks arī Latvijā. Vēsturiskajā Ikšķiles kultūras telpā ar Operetes festivālu vēlamies ienest pasaules elpu, prieku, radīt svētkus un jaunu tradīciju Latvijā, kas nākotnē kļūtu par mākslinieciski nozīmīgu kultūras fenomenu," Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

"Tie būs skaistas, skatītāju iemīļotas mūzikas un jautras kopā būšanas svētki visām paaudzēm - gan lieliem, gan arī maziem," saka festivāla režisors Valdis Lūriņš.

Operetes festivālu 18.jūlijā plkst. 12 ieskandinās labdarības koncerts Ikšķiles baznīcā - veltījums Operetes teātra Latvijā atdzimšanai. Koncerta ienākumi un savāktie ziedojumi tiks izmantoti skaņas aparatūras iegādei Operetes trupas vajadzībām.

Septiņus kilometrus attālajā Tīnūžu muižas pagalmā 18.jūlijā plkst. 14 notiks muzikāli teatrāls uzvedums bērniem "Paukojam un Šmaukojam", kas veltīts izcilā latviešu melodiķa, komponista Arvīda Žilinska 110 gadu jubilejai. Uzvedumā skanēs 'tadas zināmas dziesmas kā "Lelles jaka", "Kaķīts mans", "Rīta rosme", "Dziesma par slinko Jānīti" un citas. Uzvedumā piedalīsies operetes solisti, dejotāji un orķestris.

Savukārt skaistākās operešu melodijas solistu izpildījumā varēs klausīties svētku kulminācijā - Galā koncertā Ikšķiles estrādē 18.jūlijā plkst. 20. Koncertā skanēs gan komponista Arvīda Žilinska operešu mūzika, gan arī skaistākās melodijas no pasaules operetēm - Johanna Štrausa, Imres Kālmana, Franča Lehāra, Ričarda Rodžersa un Leonarda Bernstaina operetēm un mūzikliem. Bet svētku noslēgumā plkst. 23 notiks valšu vakars Ikšķiles estrādē.

Festivāla režisors ir Valdis Lūriņš, diriģents - Guntars Bernāts, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece - Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs - Oskars Dreģis, producente - Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti