Kultūras rondo

Tekstilmākslinieka Egila Rozenberga divi darbi tapuši Francijas manufaktūrās

Kultūras rondo

LALIGABA: Oriģinālliteratūru bērniem vērtē mazie lasītāji un eksperts

Arturs Skutelis un grupa “Tvērumi” ir izdevuši albumu “Nekad nekur”

Grupas «Tvērumi» albuma «Nekad nekur» pamatā ir stāsts par pazudušo dēlu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Urbānais mūziķis Arturs Skutelis un grupa “Tvērumi” ir izdevuši albumu “Nekad nekur”, kas veidots kā vienots stāstījums par jaunu puisi vārdā Aleksandrs. Albuma fabulas pamatā ir Bībeles stāsts par pazudušo dēlu.

“Albumam ir vairāki līmeņi, to var noklausīties kā stāstu par 17 gadus jaunu puisi Aleksandru, kas saņem lielu mantojumu pēc tēva nāves, dodas pasaulē un naudu notriec. Tad atgriežas mājās, meklē mīlestību un saprot, ka tādu atradīs pie brāļa, mātes,” Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” stāsta Arturs Skutelis.

“To var klausīties, balstot klausījumu savā pieredzē, tad iespējamas dažādas interpretācijas,” turpina Skutelis.

Visu albuma “Nekad nekur” tekstu autors ir Arturs Skutelis, skaņdarbus producējuši “Tvērumu” dalībnieki, kā arī Rihards Štrauss no grupas “Augša”. Albums ierakstīts Rīgā, "Dynamic Records" un PKI studijā, un tā tapšanā piedalījušies vairāki viesmākslinieki: dzejnieces Daina Sirmā un Alīna Platoņenko, dziedātājas Kristīne Prauliņa un Zelma Jēgere (Viņa), trompetists Dāvis Nicmanis, emsijs Idus Abra un aktieris Igors Šelegovskis.

Skutelis atklāj, ka albums “Nekad nekur” tapis smagā darbā. “Tuvākajā laikā pie šādām iecerēm neatgriezīšos, jo tas prasa milzīgu piepūli, kas, iespējams, neattaisnojas,” atzīst Skutelis.

Viņš stāsta, ka darba procesā daudz pārrakstījis. Ja parasti viņam dziesmā ir svarīgs paša sākotnējais impulss un pārdzīvojums, tad, strādājot pie šī albuma, daudz pārrakstījis tekstus, un no pirmatnējā pārdzīvojuma ir saglabājies maz, vairāk koncentrējoties uz to, lai stāsts ritētu uz priekšu.

“Šobrīd vēlos atgriezties pie tagad un šeit sajūtas, kad ienāk kāda doma galvā, un to uzreiz īstenoju un pielaboju tikai nedaudz. Vairāk tik stingri negribu iejaukties un pārrakstīt tekstu,” atzīst Skutelis.

Šobrīd albums “Nekad nekur” pieejams mūzikas straumēšanas serveros, Skutelis sola, ka izdos to arī kompaktdiska formātā tuvākajā laikā.

Grupas ”Tvērumi” sastāvā darbojas Arturs Skutelis (balss), Rūdolfs Latišenko (bungas), Mārtiņš Vilnītis (bass), Dita Frīdenberga (saksofons) un Alise Golovacka (klavieres, flauta).

Albuma noformējumā izmantota Hieronīma Bosa glezna "Ceļinieks", noformējumu veidojis Emīls Kālis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti