Grupa «Katrina Gupalo & the Black Birds» izdod singlu «Fredijs vairs nedziedās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dziesma «Fredijs vairs nedziedās» izdota, pieminot mūziķu Džona Lenona un Fredija Merkūrija pāragro aiziešanu aizsaulē. Grupas “Katrina Gupalo & the Black Birds” singls tapis sadarbībā ar elektroniskās mūzikas mākslinieku Orioli, medijus informē grupas pārstāvji.

Dziesmā iešifrēti motīvi no Fredija Merkūrija, “The Beatles”, Džeimsa Brauna un Maikla Džeksona mūzikas.

«Frediju sarakstīju pirms gada, vēl pirms lielajām diskusijām ap Evijas Vēberes «Svētku dienas» interpretāciju. Sajutu, ka gaisā virmo lielas pārmaiņas.

Nāk jauna mūzika, ļoti daudzveidīga un neparasta mūzika. Tā pagaidām netiek pieņemta, bet neapturami meklē ceļu pie sava klausītāja.

Jā, Fredijs Merkūrijs, Džons Lenons un citi mūzikas grandi vairs nekad nedziedās, bet tas nenozīmē, ka viss ir beidzies. Ka visas labās dziesmas jau ir uzrakstītas, visas izcilās filmas nofilmētas. Pasaule attīstās, un, kas zina, varbūt kāds maziņš Fredijs Merkūrijs tieši šobrīd ir piedzimis tieši Latvijā?» jautā dziesmas autore Katrīna Gupalo.

Mūzikas video filmēšana simboliski notika leģendārajā latviešu velosipēdu ražotnē ''Ērenpreiss Original''. Dziesmas kodols ir par atbrīvošanos no sabiedrības radītā nepārspējamās ģenialitātes kulta, par atļaušanos iet savu ceļu, un būt brīvam radošumā. Veco un jauno pasauli video savienojuši klipa veidotāji Katrīna Gupalo un Jānis Romanovskis. Stila māksliniece Iveta Vecmane, grima māksliniece – Anita Intaite. Klipā izmantoti dizaineres Lienes Grīnbergas tērpi.

Ģitāras solo iespēlējis Miķelis Vanags, savukārt basa un kolorītās piebalss partijas autors ir Kristiāns Kosītis. Skaņu režisors un producents – Aleksandrs Volks.

Skaņdarba dzīvo versiju klausītāji varēs baudīt Rīgas Ziemassvētku koncertos, kuri notiks 25. un 26. decembrī Ķīpsalas hallē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti