Grupa «Druun» publisko debijas albumu «Veļu laiks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Gada nogalē debijas albumu “Veļu laiks” izdevusi pašmāju folk/doom grupa “Druun”, medijus informē grupas pārstāvji.

Plašākai auditorijai grupa sevi pieteica aizgājušajā gadā ar triju dziesmu demo ierakstu un diviem koncertiem – “Balerijā” Jelgavā un festivālā “Zobens un lemess”.

Mūziķi sola, ka pašmāju smagās mūzikas žanrā šis ieraksts izcelsies gan ar sastāvu, gan muzikālo stilu. Albums ir latviešu valodā un apvieno tautas mūzikas skanējumu un tekstus ar smago mūziku.

Grupas sastāvā ir mūziķi, kas iepriekš darbojušies vai turpina darboties grupās “Urskumug” , “Proetan” , “Skyforger” , “Grindmaster Dead” , “Opifex” , “Catalepsia” , “Frailty”. Jānis Krivāns – ģitāra, perkusijas, ģīga , Ervīns Francs – balss, Jurģis Ozols – ģitāra, Imants Vovers – bungas, Mārtiņš Straupenieks – bass.

Albuma skanējumu papildinājuši arī viesmūziķi – Mārtiņš Tiltnieks – dūdas, flauta, perkusijas (“Veļu laiks”) , Veina – kokle (“Veļu laiks”), Pēteris Kvetkovskis – kokle (“Neizvadītie”,” Beigas”) , Marta Markeviča – flauta (“Vadātājs”, “Nakts ragana”,” Under the Willow Tree”) Dmitrijs Tarasovs – akustiskā ģitāra (“Lien, pelīte, pazemē”)

Albuma vāciņa autors – Jim Holyoak.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti