Kultūras ziņas

Dizaina muzejs iepazīstina ar Korejas mūsdienu keramiku

Kultūras ziņas

"Latvijas skolas somai" aprit pirmie pieci gadi

Džeza dziedātājas Santas Šilleres debijas albums "Other Ways"

Katram savi ceļi – džeza dziedātāja Santa Šillere izdod debijas albumu «Other Ways»

Aizvadīts jaunās džeza dziedātājas Santas Šilleres debijas albuma "Other Ways" atklāšanas koncerts kultūrvietā "Auss". Albums ierakstīts kopā ar Polijas džeza uzlecošajām zvaigznēm.

Jaunā džeza dziedātāja Santa Šillere debijas albumā "Other Ways" atklāj klausītājiem savu dzīves ceļu, dažādas emocijas un dzīves pārdzīvojumus. Viņa stāstīja: "Dziesmās apspriestās tēmas ir mani individuālie ceļi, mēs katrs esam individuāls cilvēks, bet ne velti varam būt empātiski viens pret otru, just, atbalstīt ikdienā, līdz ar to kaut kur šajos ceļos satiekamies vismaz emocionāli. Tāpēc es ceru, ka manā albumā, kas ir "Other Ways" jeb "Citi ceļi" cilvēki spēs atrast arī savus ceļus un pēc tam dzīvot kopā."

Albuma ieraksts tapis pavasarī Polijā kopā ar Polijas džeza skatuves jaunajiem talantiem, kuri satikti "Erasmus" studiju apmaiņas programmā Katovices Mūzikas akadēmijā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Viņa tomēr ir jau pieredzējusi mūziķe, es domāju, nevienam šeit nebija pārsteigums, ka Santa skan tik pārliecinoši, vienīgais – viņai ir interesanti, ka šie poļu mūziķi dod starptautisku piesitienu un visa stilistika ir ļoti interesanta. Tas nav tāds tipiskais džeza materiāls. Bet skan, protams, izcili. Šie mūziķi arī ļoti labi spēlē. Es viņus nezinu, viņi ir no Polijas, ir interese palasīt kaut ko vairāk par viņiem," albuma atklāšanas koncertā dzirdēto komentēja mūzikas apskatnieks Sandris Vanzovičs. 

Arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza katedras vadītājs Indriķis Veitners atzīmēja: "Skan, manuprāt, lieliski, un man ir ārkārtīgi prieks, vienmēr ir prieks, kad absolventiem sākas ļoti skaists, profesionāls ceļš. Santas ceļš šinī gadījumā bijis ļoti mērķtiecīgs, tas ir ļoti apzināti iets. Tās ir viņas pašas kompozīcijas, tas ir ļoti pamatīgi izlolots un izveidots albums. Un otrs, ka viņa ir atradusi sadarbību ar poļiem, kas man lieka ārkārtīgi interesanta un brīnišķīgi ienes jaunu aspektu un jaunu skanējumu šķautni visā tanī lietā, jo nav latviešiem daudz sadarbības ar poļu džezmeņiem, un Santa ir kā tilts. Poļiem ir ārprātīgi liela džeza tradīcija, tā ir viena no spēcīgākajām džeza tradīcijām Eiropā, jau sākot no 60. gadiem."

Visu albumā iekļauto dziesmu autore ir Santa Šillere, izņemot vienu – dziesmu "Ziedonī", kuras pamatā izvēlēts Aspazijas teksts un Johana Sebastiana Baha reminora prelūdija Santas aranžējumā.

"Kā jau pirmais albums, ja par muzikālo tematiku runājam, tur apvienotas dažādas manas dzīves lapaspuses, gan pirmās kompozīcijas, gan jau nesen rakstītas, līdz ar to varu teikt – tā būs tāda dienasgrāmata nevis pagātnes formā, bet caur šodienas prizmu, jo tas ir tas, kas džeza mūzikā ir nemainīgs – tā ir džeza mainīgā daba," albumu raksturoja mūziķe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti