Gaismas pils korē skanēs Zemzara un Melngaiļa mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas jeb Gaismas pils korē svētdien notiks koncertcikla „Runā ar komponistu” otrais pasākums, kura viesis šoreiz būs komponists Imants Zemzaris. Viņš kopā ar vijolnieku Arvīdu Zvaguli un altistu Dāvi Sliecānu atskaņos komponista Emiļa Melngaiļa mūziku. 

Koncertciklu martā aizsāka Pēteris Vasks ar sava domubiedra Artūra Grīnupa mūziku, bet 10.maijā par savu skolotāju Jāni Ivanovu stāstīs Maija Einfelde. Koncertcikla iecere ir Gaismas pils stiklotajā korē ieskandināt latviešu komponistu mūziku un pašu komponistu dotiem ceļavārdiem tai, stāsta pasākuma rīkotāja Latvijas Mūzikas informācijas centra vadītāja Ināra Jakubone.

„Es teiktu, ka šajā reizē satiksies divi fanātiķi. Pirmkārt, Emilis Melngailis, kurš bija fanātisks latviešu tradicionālās tautas mūzikas apbrīnotājs un profesionāls kolekcionārs. Tieši viņam mēs varam pateikties par daudziem tūkstošiem latviešu tautasdziesmu melodiju pierakstu. Otrkārt, latviešu klasiskās mūzikas fanātiķis, komponists Imants Zemzaris, kurš ne tikai spēlēs savu mūziku šajā tikšanās reizēs, bet arī Emiļa Melngaiļa latvju dainas un dančus apdarēs vijolei un klavierēm,” stāsta Jakubone.  

Ieeja koncertā – ar bezmaksas ielūgumiem, ko var saņemt Latvijas Mūzikas informācijas centrā vai, zvanot Inārai Jakubonei 26387332.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti