Kultūras ziņas

Mārtiņa Brauna "Daugava" Radio kora balsīs

Kultūras ziņas

Mūsdienu latviešu literatūra nevaid gausi!

Džeza pērles festivālā "Rīgas Ritmi"

Festivālā «Rīgas ritmi» uzstāsies gan pasaules zvaigznes, gan jaunie mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirms galvaspilsētu pieskandina Dziesmu un deju svētku dalībnieki, Rīgā pulcējas džeza mūzikas mākslinieki festivālā “Rīgas ritmi”.  Tas šogad notiek jau 18. reizi.

Viens no festivāla galvenajiem uzdevumiem esot izglītot gan klausītājus, gan jaunos mūziķus. Tāpēc līdzās pasaulē atzītiem džeza māksliniekiem uz festivālu tiek aicināti arī jaunie mākslinieki.

Festivāla “Rīgas ritmi” ietvaros šogad piedāvāti 20 koncerti, no kuriem desmit ir apmeklējami bez maksas. Vienā no festivāla galvenajām brīvdabas koncertvietām, laukumā pie Centrālās stacijas, 27.jūnija vakarā uzstāsies par interneta sensāciju sauktais multimākslinieks no Izraēlas Adams Bens Ezra.

Festivāla rīkotāji koncertos aicinājuši piedalīties arī jaunos džeza mūziķus. Kamilla Birbilona ar skatuves vārdu Kaloē no Francijas ir “Riga Jazz Stage” konkursa fināliste un šogad festivālā uzstājas kopā ar pianistu Klementu Simonu.

“Ļoti franciski! Ļoti profesionāli,” Birbilonas mūziku komentē festivāla mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns. “Savā ziņā franču mūziku nevar salīdzināt ne ar ko. Franču mākslinieki cenšas distancēties no amerikāniskās mūzikas. Bet improvizācija un džeza mūzika atbrīvo. Tā dod brīvību.”

Pati dziedātāja stāsta: “Franču džezs ir ļoti īpašs, jo tam ir atšķirīga vēsture. Šansons jeb franču dziesmas, manuprāt, ir daļa no tā. Vismaz vokālā džeza klāstā, es domāju, tam ir ļoti liela nozīme. Arī manā repertuārā tas ir plaši pārstāvēts.”

Par vienu no festivāla galvenajiem notikumiem, ticamākais, kļūs Šanelas Džounsas koncerts 28.jūnijā, kurā dziedātāja kopā ar Latvijas Radio bigbendu atskaņos leģendārā džeza komponista Džordža Geršvina 120 gadu jubilejai veltītu programmu. Pērn amerikāniete Šanela Džounsa kļuva par “Riga Jazz Stage” konkursa uzvarētāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti