Endrū Loidam Veberam jauns mūzikls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaulslaveno mūziklu “Kaķi”, “Operas spoks”, “Evita” un rokoperas “Jēzus Kristus superzvaigzne” autors, komponists Endrū Loids Vebers pabeidzis darbu pie sava jaunā mūzikla “Stīvens Vords”.

Tas būs uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par sešdesmito gadu Lielbritāniju, kādu britu mugurkaula ārstu, grafiķi un augstākās sabiedrības salonlauvu, kurš bija iesaistīts tā dēvētajā Profumo afērā.

Stīvens Vords bija elegants vīrietis un sieviešu mīlulis. Diemžēl sešdesmito gadu sākumā viņš iepazīstināja savu draudzeni, dejotāju Kristīni Kīleri ar Lielbritānijas aizsardzības ministru Džonu Profumo un abu sakars aizsāka nepatīkamu skandālu sēriju, kurā tika iesaistīti britu un krievu izlūkdienesti, un sagrauta Profumo reputācija. Viņam nācās demisionēt, savukārt Vords tika apsūdzēts sutenerismā un tiesas dienā izdarīja pašnāvību.

„Man šis laika posms bija ļoti saistošs kā komponistam, jo tas bija laiks, kad Lielbritānijā viss mainījās. Valdība grasījās krist, sāka iznākt politiski satīriskais un atmaskojošais žurnāls „Private Eye”, tikko bija parādījušies Bītli un regejs sāka savu slavas gājienu..Tas bija dīvains, neparedzams laiks. Protams, arī aukstais karš sāka arvien ciešāk lūrēt uz katru no mums,” atklāj Endrū Loids Vebers.

Mūzikla pirmizrāde gaidāma 3.decembrī nemaz ne tik tālajā Londonā, Oldvičas teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti