Eiropas koru olimpiādē zelta medaļu iegūst «Swedbank» koris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Swedbank" koris, piedaloties pirmajā Eiropas koru olimpiādē, kas norisinājās no 14.-20. jūlijam Austrijā, Grācā, Tautas mūzikas kategorijā izcīnījis zelta medaļu un ieguvis nedalāmu publikas mīlestību, piedaloties vairākos koncertos un zibakcijās, informēja kora direktore Linda Grecka.

"Swedbank" koris Eiropas koru olimpiādē piedalījās Tautas mūzikas kategorijā tā sauktajā “čempionu grupā” diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā, dziedot sešas latviešu tautasdziesmu apdares. Šajā konkursa kategorijā piedalījās arī kori no Krievijas, Rumānijas, Somijas, Turcijas, Čehijas un Lielbritānijas.

„Šajā čempionu klasē kori bija ļoti stipri, sacensība bija lielāka, nekā biju gaidījis. Mēs piedalījāmies folkloras kategorijā kopā ar Rumānijas, Anglijas, Čehijas un citiem koriem. Ieguvām 85 punktus, zelta medaļu un lielas skatītāju ovācijas. Brīvdabas pasākumā, kur uzstājāmies kopā ar Indonēzijas un Mongolijas koriem, pēc Ramiņa „Pūt, vējiņi!” aplausi bija divarpus minūtes ilgi – cilvēki Austrijā uztvēra mūs silti un atvērti,” priecājas diriģents.

"Swedbank" koris piedalījās arī folkloras noskaņu koncertā un organizatoru veidotajā zibakcijā Grācas ielās, kur, dziedot latviešu tautai tuvu mūziku un iesaistot priekšnesumos arī skatītājus, piesaistīja lielu sabiedrības uzmanību un ieguva daudzus kora fanus.

"Swedbank" korim liels pagodinājums bija būt vienam no pieciem koriem, kas tika uzaicināti dziedāt Eiropas koru olimpiādes noslēguma koncertā.

Tāpat olimpiādes ietvaros koris piedalījās diriģenta Romāna Vanaga vadītajā meistarklasē, kuras laikā Grācas iedzīvotāji un tās viesi apguva komponista Mārtiņa Brauna dziesmu „Saule, Pērkons, Daugava”, kas tiks atskaņota arī nākamā gada Pasaules koru olimpiādē Rīgā.

Eiropas koru olimpiāde ir Pasaules koru olimpiādes kontinentālā versija, un šogad tā notika pirmo reizi. Tajā piedalījās 62 kori no 30 dažādām valstīm, kopā 5200 dalībnieku.

No Latvijas olimpiādē piedalījās arī jauktais koris „Mārupe”, kas "Austrian Open" konkursā ieguva sudraba medaļu jaukto koru kategorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti