Kultūras ziņas

Laikmetīgās dejas piecpadsmit personības

Kultūras ziņas

Vija Vētra atkal Rīgā

Dzintaru koncertzāle gatavojas atklāšanas koncertam

Dzintaru koncertzāle gatavojas atklāšanas koncertam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc pamatīgas rekonstrukcijas Dzintaru koncertzāle gatavojas atklāšanas koncertam šīs nedēļas nogalē, lai atkal uzņemtu mūziķus un skatītājus lielajā zālē, kuras akustiku ietekmē gan jūras šalkas, gan vējš un gaisa temperatūra.

Pie Dzintaru koncertzāles vēl skan zāģi, urbji un ceļas putekļu mākoņi, bet atklāšanas koncerts notiks jau 6.jūnijā. Tomēr remontdarbi vēl turpināsies mazajā zālē, jo tā tiks atklāta  nākamā gada pavasarī.

Tas, ko šeit redzam, ir rekonstruēta ieeja, lielie vārti ir atkal pieejami, uzlikts jauns bruģis," atklāj Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis. "Pašas būtiskākās ir neredzamās izmaiņas,  un tie lielākie darbi apmeklētājiem šobrīd nav redzami, jo būvobjekts vēl nav nodots ekspluatācijā."

Un, protams, atjaunoti zāles griesti, lai būtu pilnvērtīgs skanējums. Pēdējās trīs sezonās akustiskie paneļi no griestiem virs skatuves bija noņemti tehniskā stāvokļa dēļ, jo koncertzāle sākotnēji nebija paredzēta tādai slodzei, ar kādu tā tiek ekspluatēta.

Kā iepriekš vēstīts, Dzintaru koncertzāles atklāšanas koncertā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā piedalīsies gan pianists Vestards Šimkus, gan Ints Dālderis, kurš atgriezies pie klarnetes spēles, gan akordeoniste Ksenija Sidorova. Un viņus visus iespaidos jūras tuvums un laikapstākļi.

No akustikas viedokļa, protams, jārēķinās, ka šī ir koncertzāle zem klajas debess, līdz ar to [zūd] smalkās nianses un klusinātās lietas, ko līdz galīgai robežai var darīt, bet ja ir labs laiks un vējš pieklust, un iestājas klusais brīnišķīgais vakara brīdis, kāds es ceru būs piektdien, šī dabas saplūšana ar mūziku vien radīs fantastisku atmosfēru," teic diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Savukārts akordeoniste Ksenija Sidorova, atbildot uz jautājumu, kā mūzikas instrumentu iespaido jūras gaiss un laikapstākļi, norāda, ka neesot tik traki, tomēr akordeons visu jūt. Akordeons ir ļoti jūtīgs instruments pret mitrumu un temperatūras svārstībām.

Pirmo reizi tik lielā koncertzālē uzstāsies jaunais talants, televīzijas šova "Radīti mūzikai" uzvarētājs Kaspars Šmits, kurš atklās tubas tehniskās iespējas un melodisko plūdumu, atskaņojot dinamiso čardašu kopā ar orķestri.

Mans instruments tāpat kā akordeons jūt visas svārstības, gan temperatūras, gan vispār telpu maiņas. Kad spēlē ārā, nedaudz ķeras, bet es domāju, ka pierunāšu viņu uz šo brīnišķīgo koncertu, lai strādā perfekti," optimistisks ir Šmits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti