Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu atklās Vestards Šimkus, Ksenija Sidorova un LSO

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

6. jūnijā ar grandiozu klasiskās mūzikas koncertu tiks atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona.

Klausītājus gaida tikšanās ar izciliem un starptautiskus panākumus guvušiem Latvijas māksliniekiem - Kseniju Sidorovu, Vestardu Šimku, Intu Dālderi, kā arī tradīcijām bagāto Liepājas Simfonisko orķestri, kas, būdams pirmais orķestris Baltijas valstīs, izceļas ar tikai sev raksturīgo "dzintara skanējumu" un emocionālo degsmi. Pie diriģenta pults - Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Koncerta īpašais viesis būs Latvijas Televīzijas klasiskās mūzikas šova "Radīti mūzikai" uzvarētājs. Par šo iespēju sešu nedēļu garumā Latvijas Televīzijas ēterā cīnās astoņi jauni klasiskās mūzikas virtuozi. Tomēr uzvarētājs, kurš koncertā uzstāsies kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, būs zināms tikai neilgi pirms koncerta.

Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncerts klausītājiem piedāvās daudzveidīgu un krāšņu programmu: uvertīru no Kārļa Marijas Vēbera operas "Oberons", Džordža Geršvina "Rapsodiju blūza stilā", melodijas no Leonarda Bernsteina operas "Kandids", Astora Pjacollas temperamentīgos skaņdarbus, kā arī ar lielisko humora izjūtu apveltītā latviešu komponista Pētera Plakida skaņdarbu "Vēl viena Vēbera opera".

Par gaidāmo sezonas atklāšanas koncertu Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis saka: "Dzintaru koncertzāle ir unikāla vērtība pasaules mērogā. Pirmkārt, tas ir apbrīnas vērts arhitektūras piemineklis. Absolūti ideāla dažādu laiku, nu jau arī mūsdienu arhitektūras kompilācija. Otrkārt, tā atrodas pašā Baltijas jūras krastā, bet pavadīto laiku koncertzālē padarīs neaizmirstamu mūzikas īpašais skanējums. Izcila akustika, saulriets mierīgā vai bangojošā jūrā, vējš priežu galotnēs, bet tam visam pāri - Astora Pjacollas tango."

Dzintaru koncertzāle ir viena no senākajām atvērtā tipa koncertzālēm Latvijā, bet tās arhitektoniskais un akustiskais risinājums ir viens no labākajiem šajā jomā. Savukārt Mazā (slēgtā) Dzintaru koncertzāles zāle ir novērtēta kā nozīmīgs kultūras vēstures piemineklis, kas šobrīd tiek restaurēts. Pēc renovācijas, kuru plānots pabeigt līdz šī gada beigām, apmeklētājiem tiks piedāvāta mūsdienu prasībām atbilstoša koncertzāle, kurā norisināsies koncerti gan ziemas, gan vasaras sezonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti