Kultūras ziņas

Dailes teātra jaunā sezona

Kultūras ziņas

Latvijas Nacionālā opera un balets atklāj sezonu

"Dagambas" diskā Bahs dodas uz Irānu

«DaGamba» laiž klajā albumu «Recycled»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau 4. septembrī atraktīvie elektročellisti “DaGamba” plašam interesentu lokam prezentēs savu jaunāko albumu “Recycled”.

Ārija no Prokofjeva baleta "Romeo un Džuljeta" nav vienīgais klasiķu darbs, kas iekļauts jaunajā "DaGambas" albumā. Te ir arī Hendeļa, Baha un citu klasiķu šedevri, kurus jaunie mūziķi ir savienojuši ar džeza un rokenrola hītiem. No tā arī albuma angliskais nosaukums "Recycled" jeb vēlreiz izlietots.

"Ārzemēs, īpaši Anglijā, to raksta uz miskastēm. Kad mēs spēlējam tur, tad visi sulīgi nosmejas," stāsta Valters Pūce.

Šis ir jau otrais grupas albums, un tajā iekļauts arī Orfa skaņdarbs "Carmina Burana". Pateicoties tam, Valteram Pūcem un Antonam Trocjukam pievienojās lietuviešu pianists Dainis Tenis un irāņu perkusionists Hamindreza Rahbaralams, skanējumā ienesot persiešu ritmus.

"Irāņu mūzika pieļauj improvizāciju," norāda Hamindreza Rahbaralams. "Atkāpes no melodijas pa labi un pa kreisi. Savukārt klasiskajā mūzikā ir stingri noteikts virziens. Tomēr ar šiem puišiem mēs tai pieejam tādā irāņu stilā, miksējot stilus un nespēlējot tiešu klasiku."

Jau vēstīts, ka "DaGambas" koncerttūre “Bahs dodas uz Irānu” sāksies Cēsīs 13.septembrī, bet noslēgsies "Palladium" koncertzālē 30.oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti