Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Multimediju šovs "Dagamba" koncertā Mežaparkā

«Bahs jau sen pelnījis skanēt Mežaparkā». Multimediju šovs «Dagamba» koncertā

Nedēļas nogalē Mežaparka Lielajā estrādē ar stāvovācijām izskanēja par klasisko huligānu grupu dēvētās "Dagamba" līdz šim vērienīgākais koncerts "Bach Against the Machine". Vēsajā sestdienas vakarā koncerts pulcēja vairāk nekā septiņus tūkstošus grupas fanu.

Atklājot brīvdabas koncertu sezonu Mežaparka Lielajā estrādē ar iespaidīgām videoprojekcijām, mākslīgā intelekta radītiem tēliem un bagātu muzikālo šovu, grupa "Dagamba" uzstājās sava jaunākā albuma "Bach Against the Machine" lielkoncertā – "jo Bahs jau sen esot pelnījis skanēt Mežaparkā".

"Vajag darīt tādas lietas, kas ir virs vidējā, jo tad dzīve paliek interesanta. Un mūsu hokejisti jau pierādīja, ka viss ir iespējams! Līdz ar to arī

kāpēc mēs nevarētu pamēģināt ko tādu, kur likās, ka tas ir par traku,"

uzskata grupas "Dagamba" mūziķis Valters Pūce.

Viņa kolēģe Alise Broka atklāj: "Es gaidu to brīdi, kad es uziešu un mēs visi kopā būsim uz skatuves, un visi viens no otra ņemsim enerģiju, apmainīsimies ar enerģiju ar skatītājiem."

"Būsim kā pieci pirksti, mūsu dūrītes!" viņai piebilst Antons Trocjuks.

Šķietami nesavienojamo klasiķa Johana Sebastiana Baha un grupas "Rage Against the Machine" stāstu "Dagamba" izspēlēja koncerta pirmajā daļā. Tālāk skanēja jau klausītājiem labi zināmi skaņdarbi, kur "Dagambas" piesātināto skanējumu papildināja arī Rīgas Doma zēnu koris un vijolnieks Daniils Bulajevs. Publikas sajūsma sasniedza  kulmināciju, kad uz skatuves kāpa latviešu folkmetāla grupa "Skyforger".

Līdz ar šo koncertprogrammu "Dagamba" izziņo arī nākamā gada  koncerttūri Latvijas lielākajās pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti