«DaGamba» dosies Latvijas koncertturnejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa "DaGamba" izziņojusi koncerttūri "Bach goes to Iran". Šoruden grupa koncertēs vairākās Latvijas koncertu norises vietās, prezentējot arī savu jauno albumu "Recycled".

"Pēc septiņiem galvu reibinošiem koncertiem pasaules nozīmīgākajā mūzikas festivālā "Glastonbury" tomēr jāatzīst, ka nekur nav tik labi kā mājās. Atgriezušies Latvijā mēs aizvadījām neaizmirstamu koncertu, kuru apmeklēja ap 15 000 klausītāju festivālā "Positivus". Mēs vēlamies šo unikālo sinerģiju, kas rodas tikai ar pašmāju publiku, paturpināt, aizvedot koncertprogrammu gan uz Rīgu, gan uz reģionālajām koncertzālēm," stāsta grupas līderis Valters Pūce.

13.septembrī "DaGamba" uzstāsies Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 4.oktobrī kultūras centrā Jelgavā, 10.oktobrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 17.oktobrī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, 23.oktobrī koncertzālē "Prelūdija" Alūksnē, 24.oktobrī Saldus mūzikas un mākslas skolas koncertzālē un 30.oktobrī Rīgā, koncertzālē "Palladium". Koncertturnejas noslēguma koncertā piedalīsies arī vairāki viesmākslinieki, kurus grupa šobrīd vēl neatklāj.

Topošajā albumā "Recycled" grupas "DaGamba" mūziķi ar skaņu eksperimentiem sola diametrāli mainīt klausītāju priekšstatus par klasisko mūziku. Oriģinālskaņdarbi, kuru radīšanas procesā mūziķi iedvesmojušies no klasiskās mūzikas grandiem, apvieno dažādu laiku un mūzikas stilu elementus.

Kā norāda "DaGamba" pārstāvji, "klausītāji atpazīs gan Eduarda Grīga "Solveigas dziesmas" motīvus, gan grupas "Led Zeppelin" dziesmu "Immigrant Song", ar mūziķu ceļa vārdiem Johans Sebastians Bahs dosies uz Irānu, Sergejs Prokofjevs sastaps ceļojošo bruņinieku no filmas "Knight Rider", bet Volfgangs Amadejs Mocarts dalīsies pieredzē ar "Radiohead"".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti