Rīta Panorāma

Intervija ar Silviju Šimfu

Rīta Panorāma

Pavasara vitamīnu deva no mežiem un pļavām

Intervija ar grupu "Carnival Youth"

«Carnival Youth» laiž klajā latvisku albumu un «virtulīgu» video

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

1.jūnijā pašmāju grupa "Carnival Youth" laiž klajā albumu "Vienā vilcienā". Albumu, kas iznācis gandrīz tieši 50 gadus pēc tam, kad nāca klajā Bītlu "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", grupa ierakstījusi gandrīz "dzīvajā", un šis ir pirmais albums, kurā puiši dzied tikai latviešu valodā. 

Carnival Youth. Kilometriem tālu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Albums ir mūsu četru mijiedarbības atspoguļojums - mūsu četru un Alekša, un producenta Gata Zaķa," stāsta Edgars Kaupers. Viņš atklāj, ka albums tapis "gandrīz dzīvajā", proti, grupai spēlējot visiem kopā.

Albums tapis Berlīnē, "Red Bull Studijā". Roberta Vanaga vārdiem - "Cik nopietnu studiju var iedomāties, tik nopietnā mēs arī bijām - tā kā Bītli. Ar analogu pulti. Tā bija burvīga pieredze." Albumu grupa ierakstījusi salīdzinoši īsā laika periodā - "vienā vilcienā", atklāj Roberts.

Albumu ierakstīt latviski esot bijis liels izaicinājums.

"Tas bija liels izaicinājums, labs izaicinājums. Mēs bijām tam nobrieduši," stāsta Edgars. 

"Mums gribējās iepriecināt latviešu klausītājus un mūs pašus ar latviešu valodu," saka Roberts. "Uzrunāt pa tiešo sirsniņā," piebilst Edgars. "Lai mammas un omes var saprast, par ko mēs dziedam," saka Roberts.

"Kilometriem tālu" - pirmajā video, ko grupa izlaidusi albumam, redzams arī tēls ar virtuli galvā. Viņš ir arī uz albuma vāciņa. Roberts atklāj, kā radās šī tēla ideja.

"Jūs visi varat iztēloties, kā vasarā pie jūras, kur puskails vectēvs savai mazmeitiņai pūš peldriņķi. No mana skatupunkta viņš viņu pūta tā, ka viņa galva pazuda aiz milzīga rozā virtuļa," viņš stāsta.

Tāpat grupa izziņoja arī koncertu Siguldas pilsdrupu koncertzālē 26.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti