Belvederes konkursa finālā dzied 16 izcilākie jaunie operdziedātāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šovakar Dzintaru koncertzālē norisināsies Belvederes jauno operdziedātāju konkursa fināls. Kopā ar festivāla orķestri tajā uzstāsies izcilākie konkursa dalībnieki, daudzus no kuriem drīzumā gaida karjera pasaules prestižākajos opernamos.

Koncerta laikā tiks noskaidroti arī Belvederes konkursa uzvarētāji, kam sekos apbalvošanas ceremonija koncerta beigās.

Koncertu tiešsraidē translēs Latvijas Radio 3 "Klasika".

Liene Jakovļeva
00:00 / 00:28
Lejuplādēt
"Finālisti uzstāsies kopā ar Festivāla orķestri diriģenta un arī žūrijas locekļa Ilmāra Lapiņa vadībā," stāsta programmu vadītāja Liene Jakovļeva. ""Klasika" būs klāt, lai līdz klausītājiem nonāktu visi muzikālie piedzīvojumi. Starpbrīdī mēģināsim noķert pirmos svaigākos iespaidus gan no līdzjutējiem,  gan varbūt no veiksminiekiem, kuri būs saņēmuši balvas."

37. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa finālam kvalificējās 16 dziedātāji no 13 valstīm, bet diemžēl neviens no Latvijas operdziedātājiem. 

Konkursā piedalījās 147 jaunie operdziedātāji no 54 pasaules valstīm. Jaunos dziedātājus vērtēja īpaša žūrija, kuras sastāvā ir prestižāko pasaules opernamu direktori no Londonas Karaliskā Koventgārdena, Berlīnes, Drēzdenes, Diseldorfas, Madrides, Hamburgas, Maskavas Lielā teātra un citiem opernamiem. Latviju konkursa žūrijā pārstāvēja Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

Tiešraide no Dzintaru koncertzāles Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā sāksies plkst. 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti