Kultūras ziņas

Valmieras teātrī iestudēts "Pigmalions"

Kultūras ziņas

Tapusi filmas "Ilgais ceļš kāpās" arheoloģija

Gacho īsteno mūziķa sapni

Ar klasiskās mūzikas un hiphopa sintēzi mūziķis Gatis Irbe piepilda savu sapni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Šis bija mans lielākais mūziķa sapnis” – tā par pilnībā izpārdoto koncertu ceturtdien "Arēnā Rīga” teic projekta “Mesa” redzamākā seja reperis Gatis Irbe. Viņš uz vienas skatuves pulcēja vairāk nekā 100 mūziķu – tai skaitā Liepājas simfoniskā orķestra pilno sastāvu un kori “Pa saulei”, un, iedvesmojoties no citiem, uzdrošinājās salikt kopā klasisko mūziku ar urbāno. 

Gandrīz 14 tūkstoši klausītāju un 100 mūziķu vienuviet un pusotra stunda klasiskās un hiphopa mūzikas sintēzes – tāds bija "Arēnā Rīga” projekta “MESA” pilnībā izpārdotais lielkoncerts kopā ar Liepājas simfoniskā orķestra pilno sastāvu. 

“Bija 13 600 tūkstoši cilvēku. Vai es teiktu, ka es biju to gaidījis – es esmu puisis ar lielām ambīcijām un kaut kādā ziņā biju gaidījis, bet, protams, ja attinam atpakaļ, kad es skatījos uz kaut kādiem saviem elkiem, tad skaidrs, ka es nebiju par to domājis. Vislielākais pārsteigums, gandarījums un prieks ir par to, ka šī mūzika, šis žanrs spēj savākt tik daudz cilvēku. Man ir ļoti liels lepnums un prieks, ka tieši šis – hiphops, repmūzika spēj uzrunāt un cilvēki atrod sevi tajā. Pasaulē tas nav nekāds baigākais jaunums – salikt kopā klasisko mūziku ar urbāno, man bija noteikti piemēri ārpus Latvijas, kas iespaidoja, un man gribējās pašam pamēģināt uz savas ādas, kā tad tas ir, kad saliek kopā urbāno ar klasisko,” stāsta Gatis Irbe. 

Skatītājs Roberts ir līdzīgās domās un dzirdēto vērtē augstu: “Tās ir tendences pasaulē un Eiropā, bet ne katram tas sanāk. Manuprāt, Gatis Irbe ir noķēris to momentu, jo mēs arī redzam skatītājus – tie nav tikai jaunieši, kā daudzi runā, tās ir arī ģimenes, pieauguši cilvēki. Un, kas ir ļoti forši, tas, ka arī koncerta ilgums, tieši tā, kā vajag. Es domāju, ka tas ir diezgan elites klases pasākums, kopumā visu ņemot – gan organizāciju, gan izpildījumu.”

Koncerta 360 grādu skatuve veidota tā, lai mūziķis no tās varētu veidot ciešāku kontaktu ar publiku – sadziedāties un saspēlēties ar visiem. Gatis Irbe atzīst – šis viennozīmīgi bijis viņa lielākais sapnis kā mūziķim, un nu pierādījies, ka sapņi piepildās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti