Mūzikas un dzīves mīlestība. «Astro’n’out» uzlādē «Arēnu Rīga» – koncerta atskats

3. novembrī "Arēnā Rīga" uzstājās pašmāju poproka grupa "Astro'n'out", klātesošos iepriecinot ar saturiski bagātu un vizuāli krāšņu koncertu, ļaujot iepazīt daudzkrāsaino emociju gammu, ko kopā sasaista mīlestība.

"Astro'n'out" ir viena no zināmākajām latviešu populārās mūzikas grupām, kas dibināta jau 2003. gadā, un šajā laikā ir izdevuši virkni hitu, ko varētu saukt arī par mūsdienu tautasdziesmām. "Astro'n'out" instrumentālisti ir skatuves vadošie mūziķi, savukārt grupas solistes Māras Upmanes-Holšteines sirsnība un talants ļāvis uzmirdzēties arī viņas kolēģiem – mūziķe iesaistās dziesmu rakstīšanas sesijās un atbalsta jaunākos kā darbos, tā vārdos. Tā piemēram, cilvēki, kas uz koncertu bija atnākuši laikus, varēja iepazīties ar Elizabeti Gaili un mūziku, kas ir indīpopa balādes par attiecību tēmām. Koncerta viesis bija arī reperis Fiņķis ar pavadošo grupu. Viņš iepriekš ar "Astro'n'out" un Kashuku sadarbojies dziesmā "Satelīts".

Grupas "Astro'n'Out" koncerts "Arēnā Rīga"
Grupas "Astro'n'Out" koncerts "Arēnā Rīga"

Vieglos palēcienos un roku kustībās pūlis dzīvoja līdzi "Astro'n'out" populārajām dziesmām. Koncerts tika atklāts ar dziesmu "Manifestē", un programmā bija arī tādas dziesmas kā "Ielīmēts", kas maigi pieskārās dvēseles stīgām – tas viss kopā pulsēja un attīstība notika dinamiski. Svarīga sastāvdaļa bija Artūra Analta skatuves scenogrāfija un Oskara Timbara gaismu spēles. Acis priecēja arī Māras Upmanes-Holšteines tērpu maiņa.

Grupas "Astro'n'Out" koncerts "Arēnā Rīga"
Grupas "Astro'n'Out" koncerts "Arēnā Rīga"

No numuriem kā vizuālo favorītu gribētu izcelt "Ielīmēts". Tāpat jāatzīmē pāreja koncerta vidū, kad vadību uz mirkli pārņēma grupa "Bandmaster", kuras dalībnieki Rūdolfs Budze un Andis Ansons arī ir cieši saistīti ar "Astro'n'out". Kopā tika izpildīta dziesma "Lidmašīnas režīmā". Īpašie viesi bija arī fonda "Viegli" mūziķi, kā arī Jānis Šipkēvics, ar kuru kopā Māra Upmane-Holšteine nodziedāja "Baložu pilni pagalmi" dziesmu "Vēstules". Izskanēja vēl viena leģendāra dziesma – Marhilēviča "Lūgums". Lai arī "Astro'n'out" ir pazīstami ar savām enerģiskajām popdziesmām, klausoties šo koncertu, šķita, ka Māras Upmanes-Holšteines lielākais spēks ir trauslo emociju iekustināšana – būtu interesanti no viņas sagaidīt akustisku solo albumu.

Grupas "Astro'n'Out" koncerts "Arēnā Rīga"
Grupas "Astro'n'Out" koncerts "Arēnā Rīga"

"Astro'n'out" ar saviem klausītājiem veido vienu organismu, kā tam arī vajadzētu būt šo gadu darba un līdzās dzīvošanas rezultātam. Arēnu koncerti mani rosina aizdomāties arī par latviešu populārās mūzikas grupu izaicinājumu jaunas auditorijas apgūšanā jeb "stikla griestu pārsišanā". Ja ir īstās dziesmas un arī citi faktori ir nostrādāti, apstākļi sakrīt, tad, jā, iespējams izpārdot pat divas arēnas. Taču jāņem vērā, ka koncerts apmeklētājam var būt arī vienreizēja zinātkāres piepildīšana līdzīgi kā ceļošana uz citu zemi – vienreiz redzēts un pietiek! Kā veicināt to ilglaicīgumu – tas nav ātri atbildams jautājums. Kur radās "Astro'n'out" arēnas koncerta burvība un aktualitāte? Uz šī brīža pasaules notikumu fona mums ļoti nepieciešams atvieglojums, un "Astro'n'out" to bija sarūpējuši. Un arī pašiem mūziķiem šis koncerts bija svarīgs, uzlādējošs notikums, kas ir labs priekšnosacījums jaunā tapšanai un ilglaicībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti