Ar bezmaksas džeza koncertu Vecrīgā atklās Pasaules džeza festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

26. jūlijā Vecrīgā atklās piekto Pasaules džeza festivālu (World Jazz Festival). Festivāls sāksies ar bezmaksas koncertu Reformācijas laukumā pretī Pētera baznīcai.

Zem klajas debess pašā Rīgas sirdī, Reformācijas laukumā, ceturtdien plkst. 15.00 sāksies koncerts, kas tiks atklāts ar tradicionālo džezmeņu gājienu cauri Vecrīgai, kuru vadīs populārs saksofonists Igors Butmans ar Maskavas džeza orķestri un citiem festivāla māksliniekiem, informēja festivāla rīkotāju pārstāvis Levs Berezins. Uz skatuves uzstāsies vietējā grupa "Big Al&The Jokers”, igauņu kolektīvs "Trump Conception" un ansamblis "Ural’s Dixieland".

Grupa “Big Al&The Jokers” dibināta 2013.gada 8.aprīlī populārās Rīgas grupas “Keksi” transformācijas rezultātā. Kolektīva sastāvā ietilpst Latvijā un Lietuvā pazīstami mūziķi. Pēdējo gadu laikā grupa ir uzstājusies kopīgos koncertos ar daudzām pasaules zvaigznēm – “Smokie”, “Nazareth”, Мacy Gray, “Scorpions”, “Boney M” u.c. Grupas pēdējie projekti ar Andy Bridge, Lindu Leen, Intaru Busuli, Ievu Kerēvicu, Tatjanu Guļajevu ir ļoti pieprasīti Eiropas muzikālajā tirgū.

Pirmo reizi Vecrīgā muzicēs orķestris “Trump Conception” no Igaunijas, kas izpilda grupas līdera, komponista un basa spēles meistara Janno Trumpa kompozīcijas. 2016.gadā klajā nāca viņu debijas albums “One”, kas guva augstu novērtējumu vietējās mūzikas žurnālistikas aprindās un tika izvēlēts par mēneša albumu radiostacijā “Radio Tallinn”.

Trumps savas karjeras laikā ir piedalījies vairāku disku ierakstos un koncertējis kopā ar daudziem Igaunijas labākajiem džeza un popmūziķiem. 2015.gadā viņš nolēma dibināt savu ansambli, lai izpildītu paša radītās kompozīcijas. Orķestrī muzicē 10 dalībnieki.

Viens no labākajiem Krievijas džeza sastāviem — ansamblis “Ural’s Dixieland” tika dibināts 1969. gadā un šodien saglabā savas džeza tradīcijas un stilu. Profesionāļi un eksperti īpaši izceļ “autentisko” Ņūorleānas skanējumu, kas tipisks agrīnajam džezam. 

No 26. līdz 28. jūlijam Rīgā norisināsies piektais jubilejas “World Jazz Festival”, kur uzstāsies tādi mākslinieki kā komponists Mišels Legrāns, saksofoniste Kendija Dalfere, dziedātājs Tonijs Momrels, vokāliste Anna Marija Jopeka, mūziķis Oļegs Akuratovs, saksofonists Oļegs Butmans un daudzi citi mūziķi.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties visās “Biļešu Serviss” kasēs, bet plašāka informācija par festivālu ir pieejama pasākuma oficiālajā mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti