Radikāli un brutāli. Septembrī notiks jauns trokšņu mūzikas festivāls «Riga Noise»

2. septembrī mākslas centrā "Totaldobže" norisināsies jauns trokšņu mūzikas festivāls "Riga Noise", pavēstīja tā rīkotāji.

"Riga Noise" ir jauns festivāls, kas koncentrējas uz radikālu, intensīvu un brutālu trokšņu mūziku, komplicētām un nekonvencionālām mūzikas formām un izpausmēm. Festivālā piedalīsies astoņi Latvijas un ārvalstu noise mūzikas mākslinieki.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, dāņu mākslinieks "Iron Sight" ir viens no šobrīd nozīmīgākajiem šāda žanra mūziķiem Eiropā, un viņa ierakstus izdevušas tādas studijas kā "Total Black", "Moral Defeat", "Rengaine" un "Instruments Of Discipline". Viņa mūziku raksturo satricinoši, kodolīgi ritmi ar drona mūzikas iezīmēm, kā arī agresīvs vokāls.

Zviedru projekts "Noise Against Fascism" iepazīstinās klausītājus ar harsh noise estētiku, bet "Cabal Interest" no Igaunijas apvienos kliegšanu ar ritmiem, radot neērtas un griezīgas skaņas sinerģiju.

Latviju savukārt pārstāvēs tādi mākslinieki kā "Lethal Ejaculation" – mūzikas projekts, kas fokusējas uz ritmisku troksni un power electronics –, romantiski populistiskais mūzikas monoprojekts "Mūžamežs" un eksperimentālais skaņu trio "Powertsar", kas apvieno balss eksperimentus ar trokšņainu sintezatora mūziku un bungu un basa modificētām skaņām.

Festivālā uzstāsies arī Latvijas industriālās un trokšņu mūzikas pārstāvis "Strops", kura skanējuma noskaņu raksturo metāliski perkusiju dzēlieni ar drum’n’noise elementiem, kas savijas ar dramatiskas nolemtības dziesmu tekstiem. Savukārt viens no senākajiem Latvijas eksperimentālās mūzikas pārstāvjiem "Error", kurš koncertē reti, radīs skaņas mutācijas, kas ievedīs klausītāju garīgā audio ceļojumā, kas mīsies starp eksperimentālu, tumšu un raupju ambient trokšņu noskaņām. 

Festivāls notiek 2. septembrī no pulksten 18.00 mākslas centrā "Totaldobže" Rīgā, Viskaļu ielā 36.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti