ImKa un Kaspars Zemītis – Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz simfonisku sarunu koncertdārzā «Pūt, vējiņi!»

Ar vērienīgu koncertu sestdien, 26. augustā, koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" Liepājas Simfoniskais orķestris noslēgs savu vasaras sezonu. Orķestris kopā ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti, kā arī dziedātājiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Elzu Rozentāli sastapsies simfoniskā sarunā ar komponistu – Imantu Kalniņu. Pirmo sezonu kopā ar orķestri aizvadījis arī jaunais mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Guntis Kuzma.

ImKa un Kaspars Zemītis – Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz simfonisku sarunu koncertdārzā «Pūt, vējiņi!»
00:00 / 04:20
Lejuplādēt

Noslēdzoties vasaras koncertu sezonai, gaidāmajam muzikālajam notikumam "ImKa un Kaspars Zemītis. Simfoniskā saruna" šajā sestdienā ir bijis tik liels pieprasījums, ka ģenerālmēģinājums pārtapis par papildu koncertu, atklāj Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs Guntis Kuzma: "Mēs ar māksliniekiem izrunājām, tas nebūs tikai tā, ka mēs tā pusbalsī mēģinām, bet visi ir gatavi divus koncertus dienā sniegt. Tā ir Kaspara Zemīša iniciatīva – jau pirms vairākiem gadiem, kad viņam tuvojās skaistais jubilejas gads, kaut ko uztaisīt kopīgu, uzrakstīt jaundarbu, ko viņš ir izdarījis, tikties ar Liepājas Simfonisko orķestri un viņa muzikālajiem draugiem – būs Daumants Kalniņš, Renārs Kaupers, Elza Rozentāle. Šo koncertu diriģēs Ainārs Rubiķis. Faktiski pusei koncerta, ja ne vairāk, ir jaunas aranžijas, ko veido Emīls Zilberts."

Tie man būs lieli svētki un pārbaudījums, saka Kaspars Zemītis, turklāt viņš radījis īpašu jaundarbu ģitārai ar orķestri – četrdaļīgu svītu. Kaut arī ģitāra ar orķestri mūzikā satiekas, tomēr tās ir īpašas reizes, uzsver mūziķis: "Kā es nosaucu – saule un vējš. Tie ir četri gadalaiki ģitārai un orķestrim. Es apzināti rakstīju divas no daļām elektriskajai ģitārai un divas akustiskajai ģitārai, lai parādītu iespējas un lai parādītu, ka nav gluži tā, ka vieni spēlē elektriskās, citi akustiskās. Lai savilktu kopā to ģitāras un orķestra sajūtu."

Koncerts ar orķestri vienmēr ir liels izaicinājums, saka Kaspars Zemītis.

Liepājas Simfoniskais orķestris ar gaidāmo sestdienas koncertu būs aizvadījis spraigu vasaras sezonu gan tradicionāli Rundāles pilī, gan ar festivālu "Rimbenieks", kas plaši apmeklēts Dienvidkurzemē. Orķestra galvenais diriģents Guntis Kuzma teic: "Esam priecīgi un lepni, jāatvainojas pat dažiem cilvēkiem, kuri nav tikuši dažās koncerta vietās. Mūsu koncerta programmas piesaista klausītājus, tas dod mūziķiem lielu enerģijas lādiņu. Bija arī dziesmu svētki un atklāšanas koncerts, kā arī festivāls Somijā."

Bet jau septembra vidū 143. koncertsezonas atklāšanā Liepājas Simfoniskais orķestris un tā galvenais diriģents Guntis Kuzma klausītājus vedīs emocionālā ceļojumā no tumsas uz gaismu. Sezonas atklāšanas koncerta īpašais viesis būs čehu pianists Lukāšs Vondrāčeks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti