Desmitā festivāla «Sansusī» fokuss – opera tās laikmetīgākajās formās

Jau desmito gadu augusta otrajā nedēļas nogalē rezidenču centrā "Susēja" Aknīstē notiks festivāls "Sansusī". Tā būvēšanas nedēļa sāksies jau pirmdien, 7. augustā, kad organizatoru komanda Aknīstē pulcēs starptautiskās programmas "Eiropas Solidaritātes korpuss" brīvprātīgos no dažādām Eiropas valstīm, kā arī vietējos brīvprātīgos iedzīvotājus, informēja festivāla organizētāji.

No pirmdienas līdz ceturtdienai katru vakaru pulksten 21.00 paredzēti bezmaksas koncerti. Festivāla atklāšana notiks piektdien, 11. augustā, pulksten 19.00, savukārt noslēdzošais priekšnesums būs svētdien, 13. augustā, pulksten 15.30.

Festivāla vadītājs Armands Siliņš stāsta: "Jubilejas reizē centrā būs operas žanrs, piedāvājot tās interpretāciju Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Grieķijas mākslinieku sniegumā. Starptautisko mākslas arēnu pārstāvēs arī divi teorētiski blondi čaļi no Nīderlandes, komponiste no ASV, ukraiņu pianists un franču kvartets."

Iepriekš jau ziņots, ka festivālā ar īpašu solo programmu uzstāsies pirmo "Sansusī" mūziķu tā dēvēto kautiņu, kas pagājušajā vasarā notika kultūrvietā "Tu jau zini kur", uzvarētājs Roberts Flaics. Festivāla programma, kā katru gadu, netiek izziņota, to varēs uzzināt pirmajā festivāla dienā.

Festivāla teritorija piedzīvo dažādus uzlabojumus un atjauninājumus. Jau 22. jūlijā iespējams piedalīties talkā, kuras izskaņā pulksten 21.00 būs vecmeistara pianista Alda Liepiņa solokoncerts. Aktīvi rit darbs pie ēdināšanas zonas, par kuras izveidi konkursā sadarbībā ar arhitektu starptautisko konkursu organizētājiem "Buildner" uzvarēja entuziastu grupa no Austrijas.

Šogad festivāls kļūs vēl zaļāks, uz to aicinot arī savus apmeklētājus, jo ir parakstīts Latvijas Dabas fonda "Labās gribas memorands par dabai un klimatam draudzīgu pasākumu rīkošanu".

Bērniem līdz 3 gadu vecumam ieeja festivālā bez maksas, bērnu biļete līdz 14 gadiem – 5 eiro. Būs pieejami "Babyroom" pakalpojumi. Ieeja festivālā ir atļauta arī ar draudzīgiem mājdzīvniekiem.

Festivāls dibināts 2013. gadā ar sākotnējo ideju – izveidot brīvdabas kamermūzikas festivālu, apvienojot to ar maza rokfestivāla gaisotni – dzīvo teltī, bet klausies klasisko mūziku. Viens no galvenajiem akcentiem ir laikmetīgās kamermūzikas popularizēšana, taču festivālā tiek iekļautas arī citas mūsdienu skatuves formas – laikmetīgais cirks, laikmetīgā deja, teātra izrādes un performances. Liela vērība tiek pievērsta mākslas darbu pasniegšanai, kas rezultējas to izrādīšanā netradicionālās vietās un formās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti