Intars Busulis un «Abonementa orķestris» koncertā aicinās ziedot plūdos cietušajiem Ukrainā

Biedrība "Tavi draugi" otrdien, 20. jūnijā, pulksten 19.00 aicina uz labdarības koncertu, kurā uzstāsies Intars Busulis un "Abonementa orķestris", kā arī grupa "Very Cool People". Koncerts veltīts Kahovkas HES sprādziena plūdos cietušajiem, informē koncerta organizētāji.

Koncerts notiks pie biedrības "Tavi draugi" angāra Rīgā, Ventspils ielā 50, K-3, un tas aizsāk labdarības koncertu ciklu "Angāra saulrieti". Ieeja – pāris gumijas zābaku vai finansiāls ziedojums to iegādei.

Otrdienas koncerts ir pirmais četru labdarības koncertu sērijā "Angāra saulrieti", kas šovasar tiks veltīti dažādām Ukrainas civiliedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām un ko biedrība "Tavi draugi" rīko, lai sirsnīgi pateiktos visiem Latvijas iedzīvotājiem par viņu atbalstu Ukrainai kopš kara sākuma.

Koncertu 19.00 atklās grupa "Very Cool People", pulksten 20.00 Dainis Rudens vadīs Ukrainai veltītu T-kreklu stensilu paraugdemonstrējumus. Stensilu teksti veidoti kopā ar rakstnieku Rvīnu Vardi. Savukārt pulksten 20.30 uz skatuves kāps Intars Busulis un "Abonementa orķestris".

Ieeja 20. jūnija koncertā ir par ziedojumiem – "Tavi draugi" aicina ieejas biļetes vietā ziedot garo gumijas zābaku pārus, kas ļoti nepieciešami plūdu seku likvidācijai, vai veikt mērķa ziedojumu pie ieejas. Ziedotie gumijas zābaki var būt lietoti, bet labā stāvoklī.

Plašāka informācija par ziedošanas iespējām Hersonas apgabala plūdos cietušajiem un citiem labdarības projektiem pieejama šeit.

KONTEKSTS:

6. jūnija naktī Hersonas apgabalā Ukrainas dienvidos sabruka Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosts uz Dņepras upes. Tā rezultātā no HES ūdenskrātuves izplūda milzīgs daudzums ūdens, kas applūdināja desmitiem apdzīvoto vietu.

Ukrainas valdība vēsta, ka Kahovkas HES aizsprostu uzspridzināja Krievijas karaspēks, kas kontrolēja stratēģiski svarīgo objektu. Ukraina uzsver, ka notikušais vērtējams kā teroristu valsts pastrādāts kara noziegums. Ukrainai piekrīt arī rietumvalstu līderi, savukārt Krievijā valdošais režīms noliedzis jebkādu saistību ar Kahovkas HES iznīcināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti