Ar pirmo koncertu Rīgā uzstāsies grupa «Nielslens Lielsliens»

Ar savu pirmo koncertu Rīgā 23. martā Ģertrūdes ielas teātrī uzstāsies grupa "Nielslens Lielsliens" un balafoniste Vija Moore, informēja apvienība.

Koncertā skanēs grupas oriģināldziesmu cikls "Negaidīti varoņi" un citi "Nielslena Lielsliena" darbi. Tiks izpildīts arī skaņdarbs "Ēzelis", kas, mūziķiem negaidot, kļuvis par populārāko latviešu dziesmu "Radio Naba" 2023. gada Top 100.

Trio izpildītajās dziesmās būs dzirdamas balsis un akustiskie instrumenti: balafons, gembri, "kilimandžāro" bungu un perkusiju komplekts, neilona stīgu ģitāra un citi.

"Gadu gaitā esam spēlējuši daudz koncertu neierastās un attālās vietās, piemēram, mazās lauku bibliotēkās un publiskajās pirtīs," stāsta "Nielslena Lielsliena" dalībnieks Klāvs Kalnačs.

"Mērķis tam bija piedzīvojuma sagādāšana klausītājiem un sabiedriski aktīvais elements – vēlme pievērst uzmanību, savest cilvēkus interesantās, klusās vietās, kas pelnījušas lielāku uzmanību un apmeklētību. Nu ir pienācis laiks pateikt klausītājiem lielu "paldies" par uzticīgu ceļošanu ar mums un sarīkot lielāku koncertu ērti pieejamā vietā, Rīgas centrā. Sajutām, ka Ģertrūdes ielas teātra lielā zāle būs piemērota mūsu koncertam. Mums būs gods spēlēt šī stiprā, neatkarīgā teātra telpās."

Jauns albums un remiksu konkurss

Grupa "Nielslens Lielsliens" ir izveidota 2009. gadā un radījusi trīs studijas ierakstus, kas izdoti audio kasetēs. Aktuālais dziesmu cikls "Negaidīti varoņi" ir ieskaņots kā 4. studijas ieraksts un gaida izdošanu neatkarīgajā audio kasešu izdevniecībā "Sāpes Skaņas" 2024. gada pavasarī.

Īpašs notikums grupai ir remiksu konkurss, kas guvis lielu latviešu elektroniskās mūzikas autoru atsaucību. Tas noticis aizvadītajos ziemas mēnešos par godu dziesmai "Ēzelis". Konkursā par labāko no labākajiem atzīts elektroniskās mūzikas mākslinieka Oskara Upenieka radītais dziesmas pārveidojums.

Konkursa gaitā radīti un publicēti virkne citu versiju par "Nielslena Lielsliena" un Vijas Moores "Ēzeļa" tēmu. Remiksu autori ir "Debesis", "Bauskas Stiga", "Gaķis", "Troksnis", "Special T", Valters Levins, Kārlis Caune un Raivo Mihailovs.

"Negaidīti varoņi" – pamanīti medijos un frizētavā

Apvienības radītā cikla "Negaidīti varoņi" dziesmu teksti vēsta par dažādiem pārsteidzošiem notikumiem Latvijā un citur, kas notikuši pēdējo gadu laikā. Vairāki no tiem bijuši saistīti ar savvaļas dzīvniekiem un mājdzīvniekiem. Dziesmu tekstu pamatā ir pašu notikumu galveno varoņu, antivaroņu vai aculiecinieku teiktais, kas ievērots medijos, sociālos medijos un frizētavā.

Daži no patiesiem notikumiem, kas apdziedāti un apspēlēti "Nielslena Lielsliena" un Vijas Moores mūzikā, ir profesijas maiņa pandēmijā, lāču ālēšanās Vijciemā, metiens ar sniega piku spriedzes pilnā mītiņā pie Rīgas pils un latvietes uzvara Antarktīdas maratonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti