Kultūras ziņas

Dabas un tehnikas skaņas Marko Timlina mākslā

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Ukraiņu Ziemassvētku mūzika ar kori "Juventus"

Ukraiņu Ziemassvētku mūzika – koris «Juventus» Trešajā adventē aicina uz labdarības koncertu

Lai sniegtu atbalstu Ukrainas aizstāvjiem un radītu svētku sajūtu Latvijā dzīvojošajiem ukraiņiem, Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" aicina uz labdarības koncertu Trešās adventes vakarā. Koncerta programmā – latviešu komponistu skaņdarbi, kā arī Ukrainas populārākās Ziemassvētku dziesmas.

Latvijas Universitātes jauktajā korī "Juventus" pēc kara sākuma Ukrainā par vokālo pedagoģi un diriģenti strādā ukrainiete Natalija Behma. Lai sniegtu atbalstu Ukrainas aizstāvjiem, radusies ideja sarīkot labdarības koncertu "Ziemassvētku laiks. Mīlestības laiks". Par ziedotajiem līdzekļiem iecerēts iegādāties ilgtermiņa ierakumu sveces un degvielu to uzpildei.

"Šoreiz uzsvars ne tik daudz uz Ziemassvētkiem kā tādiem, kā notikumu, kā Jēzus dzimšana, bet tieši stāsts vairāk ir par mīlestību, par to, kā ārkārtīgi pietrūkst šajā visā mūsdienu laikā," par gaidāmo koncertu stāsta diriģents, kora "Juventus" mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons.

Koncerta programmā izskanēs latviešu komponistu kormūzikas skaņdarbi, tomēr akcents likts uz ukraiņu tradicionālo Ziemassvētku mūziku.

"Mēs atskaņosim ukraiņu Ziemassvētku tradicionālo mūziku, kas ir pilna mīlestības. Būs arī ukraiņu kormūzikas skaņdarbi. Tā ir populāra tradīcija, jo šīs dziesmas dzied Ziemassvētku laikā katrā mājā, katrā dievnamā, un tās skan ielās. Tā ir nozīmīga mūsu kultūras sastāvdaļa, ko vēlo sniegt Latvijas publikai, kā arī ukraiņiem, kuri šobrīd atrodas Latvijā," teic diriģente, labdarības akcijas idejas autore Natalija Behma.

Labdarības koncerts "Ziemassvētku laiks. Mīlestības laiks" izskanēs Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā Klostera ielā 2 Trešās adventes vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti