FOTO: «Sansusī» pirmā diena ar nepieradinātām dziesmām, operu un mūziķu kautiņa finālu

Nedēļas nogalē Aknīstē risinās jubilejas festivāls "Sansusī", kas piektdien sākās ar desmit kūciņām un vienu svecīti, kuru kopā ar apmeklētājiem uz Jaunās meža skatuves, katram iedomājoties savu vēlēšanos, nopūta pasākuma aizsācēji.

Festivāla atklāšanas notikums bija Simonas Orinskas performance "There she goes my beautiful world", kur piedalījās mūziķi Marija un Toms Valmieri un skaņas mākslinieks Arvis Kantiševs, pavēstīja organizatori.

Kupola skatuvē īsļaužus un garļaužus priecēja nepieradinātas dziesmas ar dzejnieka un dabas pētnieka Jāņa Baltvilka vārdiem programmā "Baltzīļvilka dzejikas un mūzoļi", ko izpildīja lakstīgaliete Marlēna Keine, dzejikants Juris Jope, flautpūtis Andis Klučnieks un klaviernesis Mārtiņš Zilberts.

Pēc vakara pārgājiena uz skatuvi graudu kaltē tur izskanēja lietuviešu komponista Alberta Navicka opera "Alfa", aktualizējot mūsdienu sociālo un kultūras problemātiku. Savukārt bāros notika "Sansusī" mūziķu kautiņu turnīra pēdējā izslēgšanas kārta, kur spraigā un skanīgā cīņā uzvarēja čelliste Guna Šnē un fagotists Edgars Karpenskis-Allažs.

Pēcāk sevi pieteica Latvijas un Zviedrijas mākslinieku komandas veidota dubultā diskotēka ar avatāriem, kuri aicināja uz  dejām, hepeningiem un performancēm.

KONTEKSTS:

Jau desmito gadu augusta otrajā nedēļas nogalē rezidenču centrā "Susēja" Aknīstē notiek festivāls "Sansusī". Festivālu atklāja piektdien, 11. augustā, savukārt noslēdzošais priekšnesums būs svētdien, 13. augustā, pulksten 15.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti