Baha kamermūzikas festivālu atklās baroka mūziķi no Francijas «Ensemble Masques»

23. Starptautiskā Baha kamermūzikas atklāšanas koncertā 12. novembrī pulksten 19 Mazajā ģildē muzicēs baroka mūzikas ansamblis "Ensemble Masques" no Francijas.

Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Georga Filipa Tēlemaņa, Žana Filipa Ramo un Vilhelma Frīdemaņa Baha skaņdarbi, informē festivāla pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Ensemble Masques" (Sophie Gent un Tuomo Suni, vijoles; Kathleen Kajioka, alts, Mélisande Corriveau, čells; Benoît Vanden Bemden, kontrabass un Olivier Fortin, klavesīns) ir baroka ansamblis no Francijas, kas ar savu izteiksmību, vitalitāti un virtuozitāti atklāj baroka dinamisko garu. Ansambļa nosaukums aizgūts no Anglijas karalienes Elizabetes I maskarādēm – dramatiskiem uzvedumiem ar mūziku, deju un dzeju.

Ikviens no ansambļa dalībniekiem ir izveidojis spilgtu individuālo karjeru, tāpēc "Ensemble Masques" satikšanās reizēs tiek apvienota individuālā pieredze, veidojot unikālu saspēli, kuru augstu novērtē ne tikai klausītāji, bet arī kritiķi visā pasaulē, teic koncerta rīkotāji.

Ansamblis uzstājies gan nozīmīgās Eiropas koncertzālēs, piemēram, Amsterdamas "Muziekgebouw", Briseles "Bozar", Antverpenes "Amuz", kā arī Kanādas un ASV koncertzālēs. Festivālu sarakstā ir Ūtrehtas senās mūzikas festivāls (Nīderlande), "Festival de Saintes" (Francija), "Heidelberger Frühling" (Vācijā), "Festival de Wallonie" (Beļģija) u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti