Kurš uzvarēs cīņā par lielāko 1. septembra ballīti? Kārļa Kazāka koncertu izlase

Zinību dienas vakarā gaidāma nopietna cīņā par lielāko 1. septembra ballīti, taču ar to šī nedēļas nogale tikai sāksies – vēl lielāku koncertu un pat jaunu festivālu varēs piedzīvot sestdienā. Kur svinēt un ballēties šajā nedēļas nogalē, iesaka Latvijas Radio 5 direktors, mūziķis Kārlis Kazāks.

Kurš uzvarēs cīņā par lielāko 1. septembra ballīti? Kārļa Kazāka koncertu izlase brīvdienām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Grupas "Sudden Lights" koncerts Valmierā

Pirmais septembris vienmēr bijis izaicinājums pasākumu rīkotājiem, jo jāizlemj, kāda vecuma apmeklētājus aicināt. Valmiera iet miermīlīgu un skaistu ceļu, izvēloties grupu "Sudden Lights" – Valmieras Kultūras centrā gaidāms īsts 1. septembra piedāvājums – pirmsskolas vecuma bērniem, skolēniem un studentiem ieeja bez maksas (uzrādot skolēna/studenta apliecību un saņemot ieejas karti Valmieras Kultūras centra kasē).

Savukārt Rīga sarīkojusi īstenas sacensības – 1. septembra vakarā gaidāmi divi lieli pasākumi.

"Bermudu divstūris" "Arēnā Rīga"

Grupa "Bermudu divstūris" piedāvā vienu no lielākajiem 1. septembra notikumiem Rīgā, ko nosaukuši par "Pirmā rudens diena, bet es jau gaidu vasaru!".  Ķēmošanās mūzikas karaļi "Bermudu divstūris", turpinot jau aizsākto tradīciju – svinēt vasaras noslēgumu ar enerģisku un jaudīgu ballīti, "Arēnā Rīga" aicina uz grupas vēsturē vērienīgāko koncertu.

Rīgas lielākā skolēnu un studentu ballīte "Wondersalā"

"Bermudu divstūrim" nopietnu konkurenci cīņā par lielāko 1. septembra ballīti sastādīs skolēnu un studentu ballīte "Wondersalā". Kas tam ir nepieciešams? "Singapūras satīns", "100. debija", Mauku Sencis un Grandmasters Neons un grupa "Kastrācija". Daudzi vecāki savus bērnus gribētu turēt pa gabalu, bet jaunieši zinās, kur atrast "Wondersalu".

Latvijas mūzikas lielais koncerts

Kad sacensības par skolēnu uzmanību būs beigušās, tad Latviju pārņems otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts. 2. septembrī Mežaparka Lielo estrādi pieskandinās Imanta Kalniņa, Ulda Stabulnieka, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna un citu Latvijā mīlētāko komponistu skaņdarbi Liepājas Simfoniskā orķestra, Rīgas kamerkora "Ave Sol", Gustavo, rolanda če, "Astro'n'out" "Singapūras satīna", "Sudden Lights", "Instrumentu", "Citu zēnu", Aminatas, "Jumpravas", Žorža Siksnas un daudzu citu izpildījumā.

Dobeles pils svētkos – Linda Leen un "Bad Habits"

Ja negribas tik lielu koncertu, tajā pašā vakarā Dobeles pilī uzstāsies Linda Leen, kam sekos dejas kopā ar grupu "Bad Habits". Lindas Leen profesionalitāte un attieksme ir darīta no visaugstākās raudzes izejmateriāliem. Un man nav ne jausmas, cik labas ir dejas, bet mūzika "Bad Habits" izpildījumā skan patiešām labi.

"Riga Noise"

Ja nu gribas sevi izprovocēt, tad ir cilvēki, kuri organizē festivālu, kas koncentrējas uz radikālu, ekspresīvu un brutālu trokšņu mūziku, komplicētām un nekonvencionālām mūzikas formām un izpausmēm. 2. septembra vakarā mākslas centrā "Totaldobže" norisināsies jauns trokšņu mūzikas festivāls "Riga Noise". Izpildītāju vārdi arī būs vien troksnis mūsu ausīm, toties tie ir gan no Latvijas, gan Zviedrijas, Dānijas un Igaunijas. Esi gatavs pārbaudīt sevi?

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti