Trīs izcilas latviešu ērģelnieces festivāla «Rīgas Doms» noslēguma koncertos

Ar trīs krāšņiem koncertiem šajā nedēļā noslēgsies 36. Starptautiskais Ērģeļmūzikas festivāls "Rīgas Doms 2023", informēja festivāla rīkotāji.

Ērģelnieces Ligita Sneibe, Kristīne Adamaite un Ilona Birģele ar Rīgas Doma izcilajām ērģelēm sadarboties aicinājušas solistus mecosoprānu Ievu Paršu (trešdien, 2. augustā), vijolnieci Montu Vermani (piektdien, 4. augustā) un sitaminstrumentu ansambli "Riga Percussion".

Izskanēs klasiķu mūzika, arī šā gada jubilāra Makša Rēgera (150) vērienīgie skaņdarbi, tāpat arī Latvijā vēl neiepazītais poļu komponista Henrika Gurecka "O Domina nostra" balsij un ērģelēm. Savukārt noslēguma koncertā 6. augustā būs klausāma latviešu komponistu mūzika ērģeļu un sitaminstrumentu ansambļa izpildījumā, kurā pirmatskaņojumu piedzīvos Platona Buravicka jaundarbs, bet iepriekšējā – piektdienas – vakarā arī Indras Rišes jaundarbs vijolei un ērģelēm.

Starptautiskais Ērģeļmūzikas Festivāls "Rīgas Doms" šogad notiek jau 36. reizi, katru gadu aicinot kopā ērģelniekus un solistus no visas pasaules. Šogad tie bija ārzemju ērģelnieki Ludgers Lomanis (Vācija), kas pasniedza arī meistarklases Latvijas ērģelniekiem, Matiass Vāgers (Zviedrija), Vaitkus Balīs (Lietuva), kā arī redzamākie latviešu ērģelnieki Aigars Reinis, Larisa Bulava, Vita Kalnciema, Una Cintiņa un Larisa Carjkova. Latviešu komponistu ērģeļkoncerti izskanēja Vidzemes kamerorķestra un Andra Veismaņa izpildījumā, smilšu projekcijas radīja ukraiņu māksliniece Tatjana Gavriļenko, mazliet džezīgas krāsas ienesa Rīgas Saksofonu kvarteta veidotā programma. Muzicēja solisti Aigars Raumanis, Viktorija Majore, Indulis Cintiņš un Egils Upatnieks.

"Rīgas Doms" piedāvā plašu programmu – no klasikas līdz pirmatskaņojumiem, kā arī ietverts kas citādāks – džezs, projekcijas vai nebēdnīgums sitaminstrumentu krāsās. Tajā visā katrreiz ar svaigu skatījumu piedalās Latvijas lepnums – nu jau 140 gadīgās Rīgas Doma ērģeles, uzsver festivāla rīkotāji.

Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Vācijas vēstniecība, Latvijas Radio, Radio "Klasika" un Rīgas dome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti