Dienas ziņas

Veselības diena Kuldīgā

Dienas ziņas

Ierosina "Liepājas metalurga" maksātnespēju

Saulkrastos izveidots jauns vides objekts

Saulkrastos atklāts vides objekts «Saules meitene»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Baltā kāpa, Velosipēdu muzejs, Saulrieta taka un Saules laukums ir tūristu iecienītākie atpūtas objekti Saulkrastos. Tagad raksturīgākais apvienots vides objektā, kam vietējie jau devuši nosaukumu "Saules meitene". Metālā kalto skulptūru veidojuši vietējie mākslinieki, un tā varētu kļūt par iecienītu randiņu vietu.

„Saulkrastos ir ļoti daudz tikšanās vietu. Pārsvarā gan visas ir pie jūras, bet es ticu, ka arī šī instalācija kalpos par tikšanās vietu, kaut kādu simbolu, un atradīs katrs pats kaut ko īpašu šajā simbolā," saka Saulkrastu iedzīvotāja Zane Seržāne.

Vides objektam nozīmīgumu vietējo acīs piešķir arī tas, ka to veidojuši vietējie mākslinieki. Skices veidojusi datorgrafiķe Elīna Odiņa, kuras sirdslieta ir gleznošana.

„Es veidoju Saulkrastiem suvenīrus un man vajadzēja kādu tēlu, ko uz suvenīriem attēlot. Kaut ko tādu, kas raksturotu Saulkrastus, un tad es šo skici arī uzzīmēju. Un patiesībā, tā meitene uz velosipēda ir reāls personāžs. Tā ir īsta atpūtniece, kas brauc vasarās uz Saulkrastiem," atklāj māksliniece Elīna Odiņa.

Meitene uz velosipēda uzrunājusi arī metālkalēju Pēteri Oinaskovu, bet darbs neesot bijis viegls.

"Jebkurš šāds darbs ir sava veida avantūra, ja man liktu iztaisīt šādu vēl vienreiz, godīgi sakot, man laikam būtu dūša papēžos," – tā metālkalējs Pēteris Oinaskovs.

Saules meitene, iespējams, nebūs pēdējais šāds objekts. Jaunā māksliniece savās skices atainojusi ģimeni, kas pagaidām būs redzama tikai uz suvenīriem, bet nākotnē varētu kļūt arī par vides objektiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti