RIXC Mākslas un zinātnes festivāls noslēdzas ar performanču programmu un pastaigu Ķemeru purvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

RIXC festivāla noslēgumā, kas šonedēļ notiek Rīgā, festivāla organizētāji aicina uz diviem satelītpasākumiem: piektdien, 14. septembrī, pl. 19.00  Tallinas ielas radošajā kvartālā norisināsies audiovizuālu performanču programma “Kompots”, bet sestdien, 15. septembrī pl. 16.00 – “Purva radio” programma un skaņas mākslas pastaiga Ķemeru tīreļpurvā, informēja festivāla rīkotāji.

14. septembrī pl. 19.00 performanču un elektroniskās mūzikas nakts “Kompots 10” programmā norisināsies skaņas mākslas, paplašinātās realitātes, audiovizuālas, ģeneratīvas un trokšņu mūzikas performances, kurās piedalīsies Stelioss Manusakis (Stelios Manousakis, Grieķija/Nīderlande), Purva Brigāde (Latvija), Džasmīna Gafonda (Jasmine Guffond, Austrālija/Vācija), Marta Smilga (Latvija), Trihars (Latvija/ASV), Maciejs Ožogs (Polija) un Clausthome + Mārtiņš Ratniks (Latvija). Peformancēm sekos elektroniskās mūzikas un Dj priekšnesumi – Maris G, Gts, Raimonds Mežaks, Ivolinnen, Mednis, Arturs F, Pa + Ragava (Live!), Nikotīns, Deelis.

“Kompots 10” notiks koncertvietā “Tu jau zini Kur” Tallinas ielā 10-3. Organizē skaņu mākslinieks Ivo Tauriņš sadarbībā ar RIXC festivālu un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju (MPLab).

Savukārt sestdien, 15. septembrī, pl. 16.00 – RIXC festivāla noslēgumā – festivāla organizētāji acina  uz “Purva radio” programmu un skaņas mākslas pastaigu Ķemeru tīreļpurvā, ko vadīs RIXC festivāla kuratori Rasa Šmite un Raitis Šmits. Skaņu mākslas pastaiga notiek RIXC mākslinieku Šmitu mākslas pētniecības projekta “Purva radio” ietvaros, kas top sadarbībā ar MIT (Masačūsetas Tehnoloģiju institūtu) Bostonā. Atgādinām, ka “Purva radio – Biotricity” instalācija šobrīd ir apskatāma Venēcijas Arhitektūras biennālē Purva Paviljonā, Lietuvas ekspozīcijā, kā arī izstādē “Eco-Visionaries” Bāzelē, Šveicē; un pagājušo nedēļu “Purva radio” jaunā instalācija bezvadu tīklā bija apskatāma arī prestižajā mediju mākslas festivālā "Ars Electronica" 2018 Lincā.

Savukārt Šmitu kūrētajā “Purva Radio” programmā Ķemeru purvā būs apskatāmas un klausāmas skaņu mākslas kompozīcijas, ko radījuši skaņu mākslinieki Ivo  Tauriņš, Krista Dintere un Čelsija Polka (Chelsea Polk, MIT / ASV), kā arī studenti un topošie jauno mediju mākslinieki no Liepājas universitātes Mākslas Pētījumu laboratorijas un Masačūsetas Tehnoloģiju institūta Mākslas, kultūras un tehnoloģiju programmas (MIT ACT / Boston, ASV). Skaņu pastaigu organizē RIXC festivāls sadarbībā ar Ķemeru pašvaldību un Dabas aizsardzības pārvaldi. 

Izbraukšana uz Skaņu pastaigu Ķemeros no Latvijas Nacionālās bibliotēkas sestdien, 15. septembrī, pl. 15.00. Biļetes uz performanču programmu “Kompots 10” un autobusu uz Skaņas pastaigām Ķemeru purvā var iegādāties "Biļešu paradīzē". 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti