Rīgā skatāmi Marka Rotko starptautiskā glezniecības simpozija darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Centrālajā bibliotēkā 3. janvārī atklāta 15. starptautiskā glezniecības simpozija “Mark Rothko 2019” dalībnieku darbu izstāde. Tā piedāvā rīdziniekiem retu iespēju redzēt Daugavpilī tapušos darbus, ko radījuši mākslinieki no Vācijas, Ķīnas, ASV, Latvijas, Indijas, Baltkrievijas, Lielbritānijas un Īrijas.

Kuratore Tatjana Černova par Marka Rotko starptautiskā glezniecības simpozija izstādi Rīgā
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

Māksliniekus dalībai simpozijā atlasīja starptautiska žūrija. Iepriekš simpozija izstāde bija skatāma Daugavpilī, bet samazinātā versijā līdz janvāra beigām būs redzama arī Rīgā.

Izstādes kuratore no Marka Rotko mākslas centra Tatjana Černova stāsta:

“Mākslinieki brauca uz Marka Rotko mākslas centru, dzīvoja rezidencēs un divu nedēļu laikā veidoja savus darbus. Pārsvarā autori strādāja savos ierastajos žanros, vienas kopīgas tēmas nebija. Bet, protams, katrs mākslinieks šajā simpozijā iespaidojās no Daugavpils vides, no Marka Rotko bērnības vides. Pat atbraucot ar idejām, ko gribējās realizēt, protams, darba gaitā notika izmaiņas un vide noteikti inspirēja šos darbus. Viņi meklēja arī paralēles ar Marku Rotko, ko plaši pazīst mākslas pasaulē.”

Starptautiskajā glezniecības simpozijā “Marks Rotko 2019” piedalījās desmit mākslinieki no astoņām valstīm: Barbara Rozengārta (Vācija), Čongjiņs Juaņs (Kīna), Dastins Borks (ASV), Ieva Lapiņa-Strazdīte (Latvija), Džeimss Kendels Higinss (ASV), Kuzana Oga (ASV), Linda Kozule (Latvija), Rebeka Bredlija (Lielbritānija / Īrija), Ritu Agarvāla (Indija) un Sergejs Krištapovičs (Baltkrievija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti