Pasniegtas Tērnera balvas laikmetīgajā mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdienas vakarā Lielbritānijas pilsētā Londonderijā tika pasniegtas prestižās Tērnera balvas laikmetīgajā mākslā. Vislielāko žūrijas atzinību izpelnījās franču izcelsmes māksliniece Lora Pruvo par instalāciju ar nosaukumu „Wantee".

Šī gada Tērnera balvas laureātes Loras Pruvo darba nosaukums ir atvasināts no jautājuma angļu valodā "Want tea?" jeb "vai vēlaties tēju?".

Mākslas darbs sastāv no tējas galda un tā priekšā novietotā ekrāna, kurā demonstrē īsfilmu par vācu mākslinieku Kurtu Švitersu un pašas Pruvo izdomātu "vectētiņu". Kritiķi atzinīgi novērtēja instalācijas autores ideju, ka muzejos nenokļuvušie mākslas darbi nekur nepazūd, pat ja tie kļūst par sadzīves vai interjera priekšmetiem mūsu mājās.

Tērnera balva tiek pasniegta kopš 1984.gada un galvenās balvas ieguvējs saņem 25 000 sterliņa mārciņu. Ik gadu balvas piešķiršana rada asas diskusijas mākslas pasaulē. Kritiķi uzskata, ka žūrija apzināti galveno balvu piešķir pašiem provokatīvākajiem darbiem, tādā veidā pievēršot sabiedrības uzmanību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti